Stadionul de fotbal Steaua va fi demolat in totalitate pana la finele lunii iunie sau inceputul lunii iulie 2018, cand urmeaza sa fie semnat contractul de proiectare si executie a noii arene sportive, a declarat la Palatul Victoria, cu prilejul unei conferinte sustinute dupa sedinta de guvern din data de 7 martie 2018, Manuela Patrascoiu, director general al Companiei Nationale de Investitii, referindu-se la stadiul pregatirilor in vederea organizarii in Romania a unor meciuri din cadrul turneului final al Campionatului European de Fotbal 2020.
„Intentionam sa semnam contractul de proiectare si de executie la Steaua si la Arcul de Triumf tot la finele lunii iunie sau cel tarziu la inceputul lunii iulie a.c. In paralel, stadionul Steaua va fi demolat in totalitate, va face obiectul unei proceduri distincte, care incepe in paralel cu anuntul de licitatie, proiectare si executie, in asa fel incat, la semnarea contractului, stadionul Steaua sa fie demolat in totalitate. La Rapid si la Arcul de Triumf sunt lucrari de reabilitare, vor fi doar demolari partiale si fac obiectul unei singure proceduri, dar stadionul Steaua va fi demolat in totalitate pana la semnarea contractului, pana la inceputul lunii iulie", a subliniat Manuela Patrascoiu.
Oficialul CNI a subliniat ca pentru stadioanele Steaua si Arcul de Triumf contractele de proiectare si executie urmeaza sa fie semnate „la inceputul lunii iulie”, iar pentru Rapid, probabil, cu o luna intarziere, avand in vedere ca se asteapta hotararea de guvern privind indicatorii tehnico-economici.
Manuela Patrascoiu a prezentat in conferinta si o serie de date privind cele patru stadioane.
Astfel, stadionul Steaua va avea o capacitate de 30.500 de locuri, iar valoarea estimata a lucrarilor, care include TVA, taxe, avize, precum si costul demolarii vechii arene, este de 301.771.470 de lei inclusiv TVA (64.877.557 de euro).
Stadionul National de Rugby Arcul de Triumf, care urmeaza sa fie reabilitat, modernizat si transformat in centru sportiv de excelenta, va avea o capacitate de 8.100 de locuri, iar costul lucrarilor se ridica la o valoare estimata, potrivit studiului de fezabilitate, de 126.409.876 de lei inclusiv TVA (27.234.117 de euro).
Stadionul Giulesti (Valentin Stanescu) reprezinta un alt obiectiv ce va fi consolidat si modernizat, astfel incat sa indeplineasca toate conditiile impuse de UEFA, va avea o capacitate de 14.000 de locuri si o valoare estimata a lucrarilor in studiul de fezabilitate de 121.131.080 de lei (26.049.649 de euro).
Despre stadionul Dinamo, directorul general al CNI a explicat ca noua arena ar urma sa fie construita pe locul velodromului din cadrul complexului sportiv.
„Pentru stadionul Dinamo s-a dorit initial reabilitarea stadionului existent, insa, din cauza problemelor juridice ale amplasamentului, acesta nu poate fi preluat in cadrul programelor derulate de CNI. Clubul sportiv Dinamo a depus la CNI documentatia vizand un nou amplasament destinat constructiei unui stadion nou. Data fiind schimbarea amplasamentului, dupa clarificarea tuturor aspectelor de natura juridica, la data de 5 martie 2018 a fost inaintata in cadrul MDRAP propunerea de introducere a amplasamentului in lista sinteza a subprogramului de complexuri sportive, in vederea demararii ulterioare a procedurii de aprobare a indicatorilor tehnico-economici la nivel de studiu de prefezabilitate, respectiv studiu de fezabilitate”, se arata in prezentarea facuta de oficialul CNI la conferinta de la Palatul Victoria. Informatii suplimentare, la www.gov.ro