Producatorul de materiale de constructii, AdePlast, anunta o crestere de 97% la exporturi, la 9 luni.
“La export am avut un avans considerabil inca din prima jumatate a anului, iar pana in al treilea trimestru, am reusit aproape sa dublam nivelul de business pe aceasta zona. Totul se datoreaza unei cresteri exponentiale a cererilor pentru produsele noastre in tari ca Bulgaria sau Ungaria. Aici proiectele de termoizolatii se desfasoara intr-un ritm galopant, date fiind fondurile europene accesate in ultimul an pentru eficentizarea energetica”, declara Daniel Stancescu, CEO AdePlast.
Compania exporta mortare, vopseluri si termosisteme in tari precum Republica Moldova, Bulgaria, Ungaria, Austria, Italia, Germania si Spania, iar cu noua platforma de la Craiova va prelua comenzi pentru tarile din fosta Iugoslavie. “Marea Britanie este o alta destinatie de export care se va dezvolta odata certificarea pe care am obtinut-o chiar luna trecuta de la The British Board of Agrements (BBA), cel mai prestigios organism de auditare in domeniul materialelor de constructii. Auditul a fost efectuat pentru unul dintre mortarele produse pe platforma de la Oradea, si anume adezivul Polistirol Premium”, precizeaza Daniel Stancescu.
Zilnic, doar de pe platforma din Ploiesti pleaca 80 de tiruri cu produse AdePlast, dintre care 8 in afara tarii.
AdePlast a inregistrat o crestere de 17% a business-ului total, la noua luni
In ceea ce priveste evolutia generala a business-ului, AdePlast a inregistrat un avans de 17% la 9 luni, din aceasta crestere 37% se datorandu-se polistirenului. Dupa trei trimestre, AdePlast a reusit sa livreze peste 1.000.000 de m³ de polistiren, depasind cu 87.000 m³ productia din aceeasi perioada a anului trecut. Pana la sfarsitul anului compania estimeaza vanzari totale de peste 90 de milioane de euro. Romania este una dintre cele mai importante piete de polistiren la nivel european. Exista cel putin 40 de fabrici de polistiren in tara, acestea reusind sa se produca la nivel local peste 4 milioane de metri cubi anual. Cele mai recente prognoze ale pietei mondiale de polistiren arata ca pana in 2024, nivelul global va ajunge la 51,5 miliarde de dolari, din care 60% vor fi destinati constructiilor, adica aproximativ 1 miliard de m³.
“De-a lungul timpului, am investit 400.000 euro doar in laboratorul de cercetare pentru a testa produsele noastre si a dezvolta altele noi, iar efortul nostru are deja impact major in business. Spre exemplu, produsele Aeria, dezvoltate in laboratoarele AdePlast au ajuns sa fie cunoscute ca fiind inovatoare in afara granitelor, in special de echipele de mesteri romani care lucreaza in occident. Un exemplu concret il gasim la multe din hotelurile din Grand Canaria care sunt renovate cu aceste vopseluri sau la spitalul din Graz Austria, care anul acesta a fost reabilitat integral cu termosistem AdePlast pe baza de polistiren”, mai precizeaza Daniel Stancescu.