RO EN
Coșul este gol

PS4: Proceduri de un miliard euro pentru implementarea noului "Bauhaus european"

Sectorul 4 al Municipiului Bucuresti continua investitiile de anvergura pentru regenerarea spatiilor publice pe care le administreaza si devine astfel capitala Bucurestiului. Proiectele, fara precedent in zona de sud a Capitalei, vor accelera procesul de recuperare a decalajului de dezvoltare pe care Sectorul 4 o inregistreaza fata de zona de nord a Bucurestiului si vor aduce cu sine mii de locuri de munca foarte bine platite si implicit o viata mult mai buna pentru oameni.
In aplicarea conceptului de „nou Bauhas european”, ce presupune ca orasele Uniunii Europene sa-si consolideze economiile post-pandemie, dar si ca pas important in implemetarea proiectului „Green Deal”, Primaria Sectorului 4 a lansat ieri, 08 martie a.c., in SEAP o procedura de licitatie deschisa privind proiecte de regenerare urbana ce insumeaza aproximativ un miliard de euro.
Proiectele, a caror realizare va fi incredintata prin procedura acordului cadru unui numar maxim de 20 de operatori economici, vor viza zece zone de interes ale sectorului 4, care necesita interventii de tipul amenajarilor spatiilor publice, amenajarea de spatii de recreere in aer liber, reabilitarea zonelor de circulatie pietonala/rutiera, modernizarea curtilor unitatilor de invatamant, etc.
Totodata, pe langa procedurile sus-mentionate, pentru a caror finantare a fost deja depusa la Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene asa-numita „fisa pentru reforme si investitii”, necesara in cadrul Planului National de Redresare si Rezilienta (PNRR), la nivelul Sectorului 4 al Municipiului Bucuresti sunt derulate si alte investitii cu o valoarea insumata de aproximativ 500 de milioane de euro. Acestea presupun reabilitarea termica a blocurilor de locuinte, modernizarea si reabilitarea unitatilor de invatamant (scoli, gradinite, crese), precum si lucrari de modernizare, extindere si desfiintare partiala a constructiilor din Ansamblul Piata Agroalimentara Berceni-Sudului. Finantarea acestora este asigurata atat de la bugetul local, imprumuturi de la institutii financiare nationale sau internationale, precum si din fonduri europene nerambursabile.
„Respectam mandatul pe care oamenii ni l-au incredintat si cautam permanent solutii pentru a rezolva problemele cu care acestia se confrunta in viata de zi cu zi. Ei ne-au transmis atat la vot, cat si personal, in cadrul intalnirilor periodice pe care le avem, care le sunt prioritatile si este datoria noastra, la nivelul administratiei locale sa generam proiecte de investitii in acest sens. Am aratat deja, in anii trecuti, ca stim sa folosim corect finantarile europene, in proiecte precum punerea in siguranta a scolilor si gradinitelor, a reabilitarii termice a blocurilor, a crearii de noi spatii verzi sau a adaptarii si modernizarii infrastructurii rutiere. Acum, suntem pregatiti sa continuam sa implementam solutii concrete, care sa genereze cresterea calitatii vietii oamenilor din sectorul 4, asa ca invit operatorii economici sa participe cu incredere si cu responsabilitate la procedurile de achizitie pe care tocmai le-am demarat”, declara Daniel Baluta, primarul sectorului 4.
Proiectul Uniunii Europene „Pactul verde european” sau „GREEN DEAL” reprezinta un set de initiative si politici prin care Comisia Europeana si-a propus sa transforme Europa in primul continent neutru din punct de vedere al climei si poluarii, pana in 2050. „Green Deal” este totodata cel mai ambitios proiect al UE din punct de vedere al bugetului alocat. Suma totala se ridica la 1.000 de miliarde de euro.
Noul Bauhaus european este un concept menit sa ajute comunitatile sa gaseasca cele mai bune solutii care sa ne permita sa traim mai bine dupa pandemia de SARS COV 2. Odata cu implementarea acestuia, Sectorul 4 isi propune sa dezvolte un cadru inovator pentru a sprijini, a facilita si a accelera transformarea ecologica prin imbinarea sustenabilitatii cu estetica, constituind o punte intre lumea artei si culturii, pe de o parte, si lumea stiintei si tehnologiei, de cealalta parte.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter