RO EN
Coșul este gol

NATIONAL ARENA: Concurs de idei pentru amenajarea zonei adiacente stadionului

Ambasada Marii Britanii la Bucuresti a lansat, recent, un concurs de idei pentru amenajarea zonei aflate in proximitatea Stadionului National Arena. Competitia se va desfasura sub titulatura "Urban ID" si este dedicata arhitectilor din Romania, tema acestuia fiind inspirata de succesul constructiei Parcului Olimpic din Londra, care a reprezentat cel mai mare plan de regenerare urbana din Europa. Potrivit datelor comunicate de oficialii ambasadei, castigatorul concursului va fi anuntat la data de 15 martie 2011, iar propunerea va fi analizata de Primaria Municipiului Bucuresti si de edilii sectorului 2, in vederea analizei posibilitatilor de implementare. De asemenea, ocupantul locului I va primi ca premiu o excursie in Londra, care include si un tur al parcului. De asemenea, premiul al doilea va consta in participarea la un Program de Certificare si Training organizat de Romania Green Building Professional si oferit de Consiliul Roman pentru Cladiri Verzi. "Este important ca stadionul cel mai important din Romania sa aiba un caracter multifunctional si o identitate urbana pe masura", a declarat ambasadorul Marii Britanii in tara noastra, Martin Harris, gazda evenimentului de lansare.
Potrivit informatiilor incluse in comunicatul ambasadei, pentru executia Parcului Olimpic din Londra se vor cheltui 8 miliarde lire sterline. Dupa finalizare, stadionul va avea o capacitate de 80.000 de locuri, in perioada Jocurilor Olimpice din anul 2012. Peste 30 de cladiri au fost demolate pentru realizarea investitiei. Informatii suplimentare, la www.ukinromania.fco.gov.uk

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter