RO EN
Coșul este gol

GRAPHEIN atrage o investitie minoritara din partea Cascada Investments

Compania antreprenoriala Graphein, business de topografie si scanare 3D pentru proiecte de cladiri si infrastructura publica, anunta atragerea unei investitii strategice minoritare din partea Cascada Investments, manager de solutii financiare pentru companii. Finantarea va sustine cresterea organica si dezvoltarea Graphein prin achizitii pe piata autohtona si continuarea procesului de integrare a serviciilor digitale.
Investitia vine in contextul cresterii cu 140% a cifrei de afaceri in 2022 si va contribui la dezvoltarea departamentului cercetare si dezvoltare (R&D) al Graphein, dezvoltarea filialelor proprii si a retelei de parteneriate, astfel incat compania sa ajunga la o acoperire nationala si sa inceapa extinderea internationala in mai multe tari europene.
“Ne-am dorit sa atragem alaturi de noi parteneri financiari si strategici cu experienta relevanta la nivel local si international. Accesul la capital, know-how-ul strategic si expertiza operationala reprezinta principalele motive pentru care am decis sa atragem o investitie pentru cresterea companiei. In plus, parteneriatul cu Cascada Investments va conduce la accelerarea cresterii companiei si va conduce la dezvoltarea echipei de management pe diviziile operationale. De asemenea, ne dorim sa devenim lideri in implementarea de solutii Autodesk Construction Cloud pe piata din Romania, si sa fim recunoscuti ca integratori ai BIM in industria in care activam”, a declarat Eugen Ursu, CEO si co-fondator al companiei.
“Suntem convinsi ca Graphein va deveni lider al digitalizarii in constructii si infrastructura si va contribui la siguranta constructiilor in Europa. Suntem incantati ca prin aceasta tranzactie devenim partenerii unei echipe ambitioase de fondatori, manageri si experti in inginerie, constructii si digitalizare. Colaborarea noastra va facilita dezvoltarea continua pe piata locala si extinderea pe pietele internationale in contextul in care vedem o crestere a adoptiei noilor tehnologii in constructii si infrastructura”, a declarat Brian Starr, Managing Partner Cascada Investments, care se alatura board-ului companiei Graphein.
Graphein, companie antreprenoriala fondata de Eugen Ursu si Andrei Sueran, se afla in proces de extindere a afacerii la nivel national si a ajuns la sase francize pe piata locala. In acest context, firmele din sectorul de constructii din Romania pot utiliza tot mai mult noile tehnologii, cum ar fi VR , AR si AI, care sa le ajute la reducerea costurilor si timpilor in procesul de construire.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter