RO EN
Coșul este gol

3TI Progetti: Perspective foarte bune pe piata locala, datorita proiectelor contractate

3TI Progetti, companie italiana de inginerie si consultanta in domeniul constructiilor, este implicata in realizarea documentatiilor pentru proiecte majore de infrastructura ce vor fi realizate in Romania, in perioada urmatoare. Printre acestea se afla extinderea aeroportului din Iasi si dezvoltarea noului aeroport Braila-Galati, constructia drumului expres Constanta - Tulcea - Braila si a sectorului Dumbrava - Mizil, de pe autostrada Ploiesti - Buzau, dar si proiectarea noului Spital Regional de Urgenta Cluj.
De asemenea, compania participa, alaturi de alte companii locale, la licitatiile pentru constructia drumurilor radiale prevazute in proiectul Orbital Bucuresti. Drumurile radiale vor avea, in total, 100 de kilometri si vor uni Capitala si 30 de localitati din judetul Ilfov de actuala centura si de viitoarea Autostrada de Centura a Capitalei (A0).
Compania italiana de consultanta este prezenta pe piata din Romania din anul 2015 si in fiecare dintre ultimii 3 ani fiscali incheiati (2019-2021) si-a dublat cifra de afaceri, de la 0,3 milioane de lei in 2019, la 0,6 milioane de lei in 2020, respectiv la 1,2 milioane de lei in 2021. Perspectivele pentru anii urmatori sunt favorabile, avand in vedere numarul mare de proiecte majore contractate, dar si al ofertelor si asocierilor pentru participarea la alte licitatii pentru proiecte importante.
 
 
Potrivit datelor 3TI Progetti, proiectul de elaborare a masterplanului si studiului de fezabilitate pentru extinderea aeroportului din Iasi, elaborat in asociere cu compania locala Consitrans, a fost aprobat de beneficiar, RA Aeroportul Iasi, si vizeaza modernizarea si extinderea terminalului existent, precum si constructia unui nou drum, pentru imbunatatirea accesului in aeroport. Antreprenorul general al lucrarilor, compania Strabag, a realizat deja 10% din proiect, termenul de livrare fiind prevazut la finalul anului 2023. Noul terminal (T4) va fi ridicat pe o suprafata construita de 10.416 mp si va avea o arie desfasurata de 31.210 mp, cu o capacitate de procesare de 3,3 milioane pasageri/an. 
De asemenea, tot pe segmentul infrastructurii aeroportuare, compania italiana de consultanta va participa la elaborarea studiului de fezabilitate necesar constructiei noului aeroport Braila - Galati, ca parte a asocierii Aduro Impex (lider), Tecno Engineering 2C si WE Project Engineering. Noul aeroport va fi construit in zona Branistea - Schela, avand in vedere si conectivitatea cu infrastructura rutiera si feroviara din apropiere. Obiectivul, care va fi unul de marfa si de pasageri, cu o pista de peste 4.000 de metri, este deja inclus in Master Planul National de Transport si are sume prevazute inclusiv in bugetul Romaniei pentru realizarea studiilor. 
 
 
Un proiect important, contractat de 3TI Progetti la finalul anului trecut, in asociere cu Eurocerad International si We Project Engineering, vizeaza elaborarea studiului de fezabilitate si a proiectului tehnic, precum si asigurarea de asistenta tehnica pe intreaga durata de implementare a proiectului ce prevede constructia drumului expres Constanta - Tulcea - Braila. Un alt proiect major de infrastructura rutiera, ce include elaborarea detaliilor de executie si asigurarea de asistenta tehnica in executie pentru constructia lotului 1 al autostrazii Ploiesti - Buzau, pe sectorul Dumbrava (autostrada Bucuresti - Pitesti) - Mizil (DJ 100C), km 0+000 - km 21+000. Potrivit datelor 3TI Progetti, lucrarile de constructii inainteaza rapid pe acest tronson, care va avea 21 km de drum de mare viteza, 15 poduri/ viaducte, doua intersectii si un centru de mentenanta. Antreprenor general este asocierea Impresa Pizzarotti SpA - Pizzarotti SA - Retter Project Management.
 
 
Compania italiana de consultanta face parte si din asocierea desemnata sa proeicteze noul Spital Regional de Urgenta Cluj, alaturi de societatile Ingineria Integrata SpA, Aduro Impex si ATI Project.  Viitorul spital va fi construit in comuna Floresti, la aproximativ 10 kilometri de Cluj-Napoca, si va functiona ca unitate de urgenta de nivel inalt. Unitatea medicala va avea peste 800 de paturi pentru pacienti, 19 sali de operatie, 70 de camere pentru ingrijiri in ambulatoriu si alte aproximativ 80 de camere pentru serviciile de diagnostic si tratament. Constructia spitalului, cu o valoare a investitiei de circa 600 de milioane de euro, este programata in perioada 2023-2027.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter