RO EN
Coșul este gol

CALIN ALEXANDRU - BIA proiecteaza obiective in valoare de 2,5 milioane de euro

Calin Alexandru - Birou Individual de Arhitectura (BIA) este implicat, in prezent, in mai multe lucrari de proiectare si amenajare din domeniul medical, rezidential, de birouri si din industria HORECA, obiectivele aflate in lucru insumand o arie de cateva mii de metri patrati si investitii de peste 2,5 milioane de euro. Biroul a fost fondat de Alexandru Calin la finele anului 2012, dupa ce anterior arhitectul a fost partener si membru fondator al biroului Zebra 3, in perioada 2003-2012. Pentru Zebra 3, arhitectul a elaborat, in calitate de autor si sef de proiect, mai mult de 30 de planuri din variate domenii. "Avem o colaborare stransa in domeniul proiectarii cu partenerii de la Point Zero in zona de arhitectura si una cu Aspro International, pentru proiectarea de structuri. Continuam si colaborarea cu ACMS General Contractor, Moldivars Grup, Primavera Development, B2 International Consultants, Conadi Project Management, Cortech Med etc.", a declarat Alexandru Calin. Potrivit opiniei arhitectului, anul 2013 a reprezentat o perioada de usoara relansare a activitatii de proiectare, caracterizata atat de o reluare a proiectelor de dimensiuni reduse (locuinte individuale, amenajari si reabilitari de spatii), de migratia si mutarea sediilor diferitelor companii in spatii noi de birouri si de discutii si proiectii pentru investitii viitoare, de o mai mare anvergura, in zonele industriale, de consum si pentru cladiri tip office.
 
Crestere cu 60% a numarului de lucrari, in 2013
Volumul de lucrari elaborate de Alexandru Calin anul trecut a inregistrat o crestere cu 60% fata de nivelul din 2012, insa portofoliul arhitectului se situeaza la 40%-50% raportat la perioada de boom, din 2007-2008. "Paradoxal, avem un numar mai mare de proiecte acum, insa cu valori mult mai mici fata de perioada de referinta. Totodata, comparativ cu anii de dezvoltare a pietei imobiliare, in prezent se investeste prudent, bugetele disponibile sunt mai mici, iar profesionalismul, promptitudinea, seriozitatea si rigurozitatea sunt caracteristici pe care criza a reusit sa le valorifice in randul tuturor celor care participa la un proiect", a precizat arhitectul. Referitor la perspectivele de dezvoltare a investitiilor, Alexandru Calin considera ca situatia nu se va schimba semnificativ in acest an, in timp ce reluarea in parametri optimi a activitatii din domeniul constructiilor va mai fi asteptata un timp, estimari exacte fiind dificil de realizat. "Exista unele semnale si tatonari in acest sens, insa experienta anilor anteriori a dovedit ca o predictie corecta este aproape imposibila. Probabil ca anumite masuri economice de incurajare a consumului si de sustinere a segmentului mediu al investitiilor ar putea reprezenta factori decisivi pentru relansarea pietei de constructii. Cred, de asemenea, in instituirea unor reglementari mult mai bine definite a parteneriatelor public-private si in masuri de inlesnire a accesarii de fonduri structurale nerambursabile oferite fie de Uniunea Europeana, fie de diverse institutii financiare", a mai spus arhitectul.
***
Recent, Alexandru Calin a finalizat, impreuna cu partenerii de la Zero Point, o cladire de birouri (S+P+6E) pe str. Siriului, in Capitala, proiect dezvoltat de Primavera Development cu fonduri europene, inceput in perioada 2009-2010 ca o colaborare intre Zebra 3 si Point Zero, arhitectul ocupandu-se, impreuna cu partenerii de la Point Zero, pana la finalul lucrarilor, de elaborarea detaliilor de executie si urmarirea acestora in santier, de amenajarea de spatii comune si de partitionarile finale.
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter