Grupul francez Vinci, ce deruleaza in Romania afaceri anuale de 90-100 milioane de euro prin intermediul a sapte companii pe care le controleaza, a raportat un rulaj de 28,18 miliarde euro in primele noua luni ale anului in curs, nivel cu 0,9% inferior celui din intervalul ianuarie-septembrie 2014. Portofoliul de contracte al companiei cumula, la finele perioadei de raportare, comenzi in valoare de circa 28,5 miliarde euro. Totusi, incasarile raportate de grup pentru trimestrul al treilea indica o crestere cu 2,8% fata de aceeasi perioada din 2014, pana la 10,3 miliarde euro, in special datorita revigorarii activitatilor de concesiuni (+3,9%) derulate de subsidiarele Vinci Autorutes si Vinci Airports. "In intervalul iulie-septembrie 2015 afacerile grupului si-a reluat trendul de crestere dupa cinci trimestre consecutive de scadere. In ansamblu, performantele Vinci au fost solide, cu exceptia activitatii de contractare din Franta, afectata grav de conditiile dure de pe piata de constructii din tara", a declarat Xavier Huillard, presedinte si CEO al grupului Vinci.
In prezent, circa 41% din afacerile companiei sunt generate in afara tarii de origine.
Din punct de vedere al structurii afacerilor, rulajul diviziei de concesiuni s-a plasat, la finele lunii septembrie 2015, la 4,46 miliarde euro (+3,9%), iar din contractari s-au obtinut 23,71 miliarde euro (-6,7%), din care veniturile Vinci Energies s-au situat la 7,3 miliarde euro (-1,5%), cele ale Eurovia au cumulat 5,77 mniliarde euro (-6,4%), Vinci Construction a raportat afaceri totale de 10,63 miliarde euro, in timp ce rulajul filialei Vinci Immobilier a fost de 396 milioane de euro (+14,3%).
In Romania, grupul Vinci este activ prin subsidiarele TIAB SA (filiala a Vinci Energies), SKE Group (Vinci Facilities), Viarom Construct (parte a Eurovia), Freyrom SA, Soldata SAS, Soletanche Bachy Fundatii si Terre Armee Romania, toate membre ale Vinci Construction.