In prezent, antreprenorul SSAB AG deruleaza lucrari de executie la trei centre de prezentare/comercializare si ateliere anexe de service pentru utilaje agricole, amplasate in Bacau, Giurgiu si Calarasi. De asemenea, compania se afla in plin proces de executie a unui depozit de cereale in Bacau, precum si a unei pensiuni si a unui centru SPA in localitatea Snagov. In ceea ce priveste colaborarea cu Lidl, sunt in curs de finalizare trei magazine in Iasi, Bucuresti si Bacau. Pe plan extern, SSAB AG efectueaza lucrarile de constructie la trei ansambluri rezidentiale in Germania, totalizand 136 de apartamente.
- Cum a evoluat cifra de afaceri in exercitiul financiar precedent?
- In 2013, am raportat vanzari de aproximativ 36,7 milioane de lei, ceea ce a reprezentat o ajustare negativa de la nivelul de 41,2 milioane de lei, cat se consemna in perioada de referinta. Aceasta scadere de circa 10% a fost determinata de conditiile de piata specifice unei perioade de recesiune, in care investitiile in constructii s-au diminuat, insa mizam pe o redresare in acest an.
- Mentionati elementele care au avut cea mai importanta influenta asupra activitatii companiei.
- Cel mai des ne confruntam cu termenele lungi de aprobare a fondurilor europene sau a creditelor bancare, care constituie principala resursa financiara a partenerilor nostri, in special a celor cu activitati in domeniul agriculturii. In ceea ce priveste concurenta, nu ne temem de competitia loiala, intrucat dispunem de resursele umane si de dotarile tehnico-materiale necesare pentru a realiza exclusiv proiecte de calitate inalta. Din pacate, dupa cum se preciza anterior, problema cel mai dificil de gestionat ramane finantarea, anomaliile din acest punct de vedere ajungand pana acolo incat perioadele necesare pentru accesarea fondurilor necesare sa le depaseasca pe cele aferente lucrarilor propriu-zise de punere in opera.
- Care au fost masurile adoptate pentru prevenirea unor derapaje majore?
- In principal, ne-am concentrat atentia spre consolidarea relatiilor de afaceri cu furnizorii consacrati, acestia dandu-ne un concurs deplin in realizarea la timp a obiectivelor contractate. Singurele reticente sunt inca intampinate din partea partenerilor mai noi, care solicita garantii inainte de livrarea materialelor. Pentru optimizarea activitatii am intreprins actiuni de diminuare a cheltuielilor, de crestere a productivitatii si de folosire eficienta a resurselor de manopera.
- Ce previziuni aveti in legatura cu o eventuala relansare a domeniului constructiilor?
- Pe plan local, ne asteptam ca, in curand, sa asistam la revigorarea catorva activitati economice reprezentative. Speram ca in domeniul agricol sa fie acordate mai multe facilitati pe sectorul zootehnic, in vederea sustinerii fermierilor de a dezvolta infrastructura necesara pentru derularea unor activitati profitabile.