RO EN
Coșul este gol

MAEur: Decontari de fonduri europene de 535 milioane de euro, in 2011

La finele anului trecut, valoarea platilor realizate catre beneficiarii de proiecte europene a insumat aproximativ 3,1 miliarde euro (13,6 milioane de lei), din care 1,066 miliarde euro au reprezentat sume intermediare puse la dispozitie de Uniunea Europeana. Astfel, potrivit bilantului oficial al Ministerului Afacerilor Europene (MAEur), rata de absorbtie a fondurilor europene a ajuns la 5,55% din valoarea totala a finantarilor bugetate, alocate prin cele sapte programe operationale in perioada 2007-2013. Suma efectiva decontata de UE a sporit, astfel, de la 465 milioane de euro in 2010 la peste un miliard de euro in 2011, de unde rezulta ca, anul trecut, tara noastra a obtinut fonduri europene in valoare totala de 535 milioane de euro. Pentru anul 2012, ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, vizeaza atingerea unei rate de absorbtie de 20%, respectiv atragerea unor fonduri europene de 3 miliarde euro.
Pentru a consulta stadiul absorbtiei fondurilor structurale si de coeziune pentru fiecare program operational la data de 31 decembrie 2011, click aici!

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter