RO EN
Coșul este gol

INS: Investitiile in lucrari de constructii noi, plus 7% in primul semestru 2020

In semestrul I 2020, comparativ cu semestrul I 2019, investitiile nete realizate in economia nationala au crescut cu 1,5%, crestere inregistrata la lucrarile de constructii noi cu 7,0% si la utilaje (inclusiv mijloace de transport) cu 2,3%. La alte cheltuieli s-a inregistrat o scadere cu 21,5%.
In trimestrul II 2020, comparativ cu trimestrul II 2019, investitiile nete realizate in economia nationala au crescut cu 0,4%, crestere inregistrata la alte cheltuieli cu 15,5% si la utilaje (inclusiv mijloace de transport) cu 0,7%. La lucrari de constructii noi s-a inregistrat o scadere cu 1,9%.
Investitiile nete reprezinta cheltuielile destinate crearii de noi mijloace fixe, dezvoltarii, modernizarii si reconstructiei celor existente, precum si valoarea serviciilor legate de transferul de proprietate asupra mijloacelor fixe existente si al terenurilor preluate cu plata de la alte unitati sau de la populatie (taxe notariale, comisioane, cheltuieli de transport, de manipulare etc.).

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter