RO EN
Coșul este gol

INS: Constructiile au avut o contributie de 3,7% la PIB, in trimestrul al doilea

Produsul Intern Brut - date ajustate sezonier - estimat pentru trimestrul al doilea al acestui an a fost de 256 miliarde lei preturi curente, in crestere cu 1% in termeni reali fata de primul trimestru din 2019 si cu +4,5% peste nivelul din al doilea trimestru din 2018, potrivit celor mai recente date statistice.
PIB estimat pentru primul semestru al acestui an s-a situat la 507 miliarde lei preturi curente, in crestere - in termeni reali - cu 4,7% fata de aceeasi perioada din 2018.
Conform datelor statistice, sectorul de constructii a avut o pondere de 3,7% la formarea PIB in trimestrul al doilea al acestui an. Nominal, ca serie bruta, productia realizata in de industria constructiilor s-a situat la 8,9 miliarde lei (preturi curente) in intervalul aprilie-iunie 2019, in crestere cu 20,3% ca volum fata de aceeasi perioada din 2018.
Datele disponibile pentru primele sase luni ale anului in curs indica o productie bruta realizata in sectorul de constructii de 15,4 miliarde lei (preturi curente), cu 14,4% mai mult, ca volum, comparativ cu intervalul corespunzator din 2018.
Pentru informatii suplimentare, click aici!

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter