RO EN
Coșul este gol

EUROSTAT: PIB per capita in Romania s-a situat la 73% din media UE, in 2021

Produsul Intern Brut pe cap de locuitor exprimat in paritatea puterii de cumparare standard (PPS) al Poloniei, Ungariei, Portugaliei, Romaniei si Letoniei s-a situat cu mai putin de 30% sub media Uniunii Europene in anul 2021, arata datele preliminare publicate miercuri de Eurostat.
In ceea ce priveste PIB-ul per capita in 2021 (valoarea Produsului Intern Brut pe cap de locuitor exprimat in paritatea puterii de cumparare standard - PPS), Romania s-a situat la 73% din media Uniunii Europene, aproape de Portugalia care a fost la 74% din media UE, Ungaria, 76%, si Polonia, 77%.
Potrivit Eurostat, PIB-ul per capita in Romania a fost mai mare decat in Letonia, 71% din media din UE, Croatia - 70%, Slovacia - 68% , Grecia - 65% si Bulgaria - 55%.
Anul trecut, cea mai prospera tara membra a blocului comunitar a fost Luxemburg, unde PIB/locuitor exprimat in PPS a fost cu 177% peste media din UE. Urmeaza Irlanda cu un PIB/locuitor exprimat in PPS cu 121% peste media din UE. La distanta se situeaza Danemarca (33% peste media din UE), Tarile de Jos (32% peste medie), Suedia (23% peste medie) si Belgia (22% peste medie).
Germania, Finlanda si Franta sunt celelalte state membre cu un PIB per capita mai mare decat media din UE.
Datele comunicate miercuri de Eurostat reprezinta o estimare preliminara cu privire la paritatea puterii de cumparare si PIB per capita in Uniunea Europeana pentru anul 2021. Datele mai detaliate vor fi publicate in lunile iunie si decembrie.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter