RO EN
Coșul este gol

EUROGROUP: Acord de 547 miliarde euro disponibile imediat pentru statele membre

Ministrii de finante reprezentanti ai 19 tari din zona euro (Eurogroup) au ajuns ieri la un acord comun in urma caruia fonduri de 547 miliarde euro vor fi disponibile imediat pentru stimularea economiei Uniunii Europene in contextul pandemiei de coronavirus.
"Este un acord excelent intre ministrii europeni de finante, ca raspuns la criza generata de coronavirus: peste 500 de miliarde de euro vor fi disponibile imediat. Europa decide sa reziste la severitatea crizei", a scris pe Twitter ministrul francez al economiei si finantelor, Bruno Le Maire.
Fondurile vor fi disponibile prin intermediul unei linii de credit ce va putea fi accesata prin Mecanismul European de Stabilitate (MES) de peste 240 de miliarde euro, printr-o facilitate BEI pentru IMM-uri (in valoare de circa 200 de miliarde euro), dar si printr-un fond de somaj special constituit in scopul pastrarii locurilor de munca, evaluat la circa 100 de miliarde de euro.
Liniile de creditare MES vor fi deschise pana cand criza generata de Covid-19 se va incheia, arata un document draft citat de Reuters.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter