RO EN
Coșul este gol

Investitie de 0,4 milioane de euro pentru Dena Asis

Mirel Vermesan (35 de ani)
Functia: director general, Dena Asis;
Experienta profesionala: 9 ani in domeniul sistemelor de feronerie;
Studii: Facultatea de Fizica, Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca;
Hobby: inot, plimbari in natura.

Fondata in anul 2001, firma Dena Asis, din Cluj-Napoca, a avut initial, ca obiect de activitate, asigurarea de servicii de asistenta tehnica pentru companiile din domeniul tamplariei termoizolante. Ulterior, s-a definitivat colaborarea cu furnizorul de sisteme de feronerie si accesorii G-U Ferrom Com, iar in prezent produsele fabricate de concernul german Gretsch-Unitas sunt comercializate in proportie de 90% din vanzari. In cele ce urmeaza, este prezentata opinia directorului general al firmei, Mirel Vermesan, referitoare la tendintele pietei locale de feronerie.

- Cum caracterizati evolutia vanzarilor firmei Dena Asis?
- In ultimul an, am inregistrat o majorare semnificativa a vanzarilor proprii de feronerie si sisteme de inchidere, volumul veniturilor fiind in crestere cu 60% in raport cu anul 2006 (pana la nivelul de 1,7 milioane de euro). Pentru 2008, avand in vedere situatia pietei, care indica un ritm anual de sporire cu 25% - 30% a activitatii din bransa tamplariei termoizolante - cu care suntem in relatie de interdependenta - obiectivul firmei noastre este reprezentat de mentinerea aceluiasi trend ascendent al cifrei de afaceri, respectiv 2,1 milioane de euro. In 2007, strategia de marketing s-a focalizat pe sustinerea cresterii cererii de repere de feronerie, reusind sa indeplinim comenzile curente (inclusiv din sezonul de varf).

- Care sunt obiectivele planului de investitii stabilit pentru 2008?
- In prezent, Dena Asis are doua puncte de lucru in Cluj-Napoca, respectiv unul in Bistrita. In 2007 am avut in vedere amenajarea imobilului de birouri si a spatiilor comerciale, efectuand o investitie de 0,18 milioane de euro. Planul de dezvoltare, aferent anului in curs, presupune implementarea unui proiect pentru majorarea suprafetei centrului logistic, mai ales a spatiului de stocare. Astfel, principalul obiectiv il constituie deschiderea unui nou depozit, hala (cu o arie utila de 1.550 mp) urmand sa fie construita tot in Cluj-Napoca. Pentru finalizarea lucrarilor, am alocat fonduri care se situeaza in jurul valorii de 0,4 milioane de euro. Aceasta actiune va determina optimizarea gestiunii comenzilor, contribuind la fluidizarea modului de onorare a contractelor, mai ales in sezonul de varf al productiei de ferestre/usi.

- Prezentati structura livrarilor de feronerie efectuate in 2007.
- In 2007, Dena Asis a efectuat livrari de 160 tone de feronerie, 70% din aceasta cantitate reprezentand reperele destinate realizarii tamplariei din PVC, 10% constituie ponderea seriilor utilizate la executia de ansambluri din lemn, iar diferenta o reprezinta produse pentru ferestre/usi din aluminiu. Astfel, cel mai bine comercializate sisteme au fost G-U Uni-Jet (60% din total), respectiv BKS (40%). Pentru 2008 ne-am propus o crestere cu peste 35% a livrarilor, care ar putea depasi nivelul de 200 de tone. Dintre serviciile pe care le punem la dispozitia partenerilor, se disting: operativitatea livrarilor, pretul competitiv si asistenta tehnica (specialistii firmei se ghideaza dupa motto-ul «problema clientilor este si a noastra»). Totodata, in cazul unor produse speciale (usi automate cu elemente de actionare ATS, partitii culisante din sticla etc.), putem asigura, la cererea beneficiarului, montaj si service pentru sistemele respective. Noile produse ce vor fi promovate in 2008 constau in: componente pentru ventilare, sisteme liftant-culisante pentru tamplarie (care pot sustine canaturi de pana la 250 kg), repere destinate echiparii usilor instalate pe rutele de evacuare, mecanisme de actionare a usilor automate si feronerie special conceputa pentru ferestre integrate in pereti cortina. Cresterea continua a comenzilor a determinat efectuarea operatiilor de  aprovizionare direct de la fabrica din Germania (importul realizandu-se inca din anul 2006). Astfel, cantitatile pe care le detinem in stoc sunt suficiente pentru a indeplini contractele clientilor. Dintre partenerii companiei noastre, care efectueaza comenzi importante, se disting firmele: Persefona 2001 - Turda (Cluj), Geoplast Term - Bistrita si Serjexim – Suceava.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter