RO EN
Coșul este gol

CONSILIUL CONCURENTEI: Amenzi de 240 milioane de lei, aplicate anul trecut

Consiliul Concurentei a finalizat, anul trecut, un numar total de 21 de investigatii, in urma carora a aplicat amenzi cumulate de 240 milioane de lei (circa 53 milioane de euro), valoare cu 12% mai mare fata de cuantumul penalitatilor din 2014. Conform presedintelui organizatiei, Bogdan Chiritoiu, in precedentele 12 luni organizatia a finalizat un numar record de investigatii din intreaga activitate. Principalele sanctiuni au vizat Hidroelectrica si clientii companiei de stat (37 milioane de euro), piata angro de carburanti (in cadrul careia trei companii au fost amendate cu 3,7 milioane de euro), in timp ce o amenda de 2,7 milioane de euro a fost aplicata pentru 82 de companii culpabile si gasite vinovate de intelegeri anticoncurentiale pe piata de lacuri si vopsele. "2015 a fost anul cu numarul cel mai mare de investigatii finalizate si al doilea, in functie de cuantumul amenzilor. Cel mai mare caz, respectiv cea mai mare amenda, a implicat Hidroelectrica si clientii sai din contractele pe termen lung", a declarat Bogdan Chiritoiu, intr-o conferinta de presa.
In 2015 au fost declansate 13 investigatii, cu patru mai multe fata de nivelul din 2014, aproape jumatate dintre acestea anchetand posibile carteluri si 15% eventuale abuzuri de pozitie dominanta. Anchetele vizeaza, printre altele, sectorul distributiei de energie electrica, livrarea de filme catre cinematografe si piata de asigurari.
La finele anului trecut, Consiliul Concurentei avea in derulare 48 de investigatii ce urmaresc posibile cazuri de incalcare a legii, cu 14% sub nivelul din 2014 si alte 13 anchete sectoriale.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter