RO EN
Coșul este gol

Consiliul Concurentei a demarat o investigatie pe piata materialelor de constructii

Consiliul Concurentei a demarat o ampla analiza pe piata materialelor de constructii, in contextul semnalelor privind cresterea preturilor produselor, atat pe piata romaneasca, cat si la nivel international.
"Cu toate ca, in perioada pandemiei de Covid, sectorul constructiilor a reusit sa sustina in mare masura economia nationala, acest domeniu se confrunta cu o crestere a preturilor anumitor materiale pentru constructii. In aceste conditii, exista riscul aparitiei unor disfunctionalitati in aprovizionarea cu materii prime pentru investitiile in curs, iar in ceea ce priveste noile investitii antreprenorii ar putea avea rezerve in a se prezenta la licitatii, putand avea dificultati in a intocmi oferte corecte si competitive din cauza depasirii bugetului. De aceea, vrem sa identificam cauzele care au generat aceste evolutii si sa impunem masuri pentru imbunatatirea functionarii pietelor", a declarat Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei.
Astfel, Autoritatea de Concurenta va analiza evolutia preturilor pentru principalele materiale pentru constructii (bitum cu aplicatii rutiere, BCA, caramizi si blocuri ceramice, polistiren utilizat la termoizolatii, fier, otel si produse laminate, produse pe baza de PVC si polipropilena, ciment etc.) pentru a identifica eventualele disfunctionalitati ale pietei si cauzele care au condus la majorarea preturilor.
In urma analizei, autoritatea poate propune recomandari, respectiv masuri in vederea remedierii, atenuarii si prevenirii oricaror efecte negative asupra concurentei si, implicit, asupra consumatorilor, iar in cazul in care descopera incalcari ale legii, initiaza procedurile necesare pentru a le sanctiona.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter