RO EN
Coșul este gol

MENATWORK si-a propus o crestere de 5% in 2024, indiferent de tendinta pietei

Menatwork, producator de materiale pentru constructii, a inregistrat o crestere de 3% a cifrei de afaceri din primele 9 luni ale acestui an, fata de aceeasi perioada din 2022, pana la 32,5 milioane de euro. La nivel de grup, care include si activitatile de distributie, in acelasi interval, a fost atins deja nivelul realizat anul trecut, de 56,5 milioane de euro, perspectivele pentru 2023 fiind de crestere. Pentru 2024, conducerea companiei si-a propus o crestere de 5%, indiferent de tendinta pietei de profil.
"In medie, in 2023 am reusit pastrarea nivelului realizat anul anterior, ceea ce, in contextul actual de scadere a pietei atat a materialelor de constructii cat si a celei imobiliare, consideram ca este un rezultat bun. Am promovat cu mult succes produsele fabricate in cadrul grupului - pardoseala tehnica, profilele de gips-carton si tavanele metalice. Diferenta, insa, o fac solutiile tehnice pe care le oferim. Menatwork este recunoscut ca partenerul capabil sa ofere pachete complete in rezolvarea celor mai dificile provocari tehnice. Vedetele acestui an au fost sistemele rezistente la foc, utilizate in special pentru recalificari ale spatiilor industriale. Anul viitor l-am dedicat consolidarii, imbunatatirii si eficientizarii proceselor, de aceea vom schimba actualul ERP cu unul mult mai performant, adaptat la noile nevoi de dezvoltare si control ale grupului", a declarat Monica Grafu, directorul general al Menatwork.
Anul 2024 va fi un moment aniversar pentru companie, in care aniverseaza 30 de ani de la infiintare.

Investitii in sustenabilitate si eficienta energetica
Menatwork are in derulare un program complex de eficientizare energetica a operatiunilor, iar ca parte a acestuia a instalat deja panouri fotovoltaice cu o capacitate de 500 kw, proiect ce va continua si in perioada urmatoare. De asemenea, compania va investi in reinnoirea parcului auto cu vehicule hybrid sau electrice.
"Stim cat de important este subiectul sustenabilitatii pentru noi si pentru generatiile viitoare si de aceea ne straduim sa aplicam programe pe acest topic in desfasurarea activitatii noastre zilnice, dar si in partea comerciala a activitatii noastre prin solutiile pe care le promovam si sustinem in proiectele in care suntem prezenti. Ne bucura faptul ca produsele sustenabile au o deschidere din ce in ce mai pronuntata, iar interesul pentru acestea este clar intr-un sens ascendent. Suntem recunoscuti pe piata ca un promotor al solutiilor inovatoarea si de aceea promovam produsele certificate EPDM in constructii si facem eforturi in implementarea si utilizarea acestor tipuri de materiale in toate proiectele in care suntem implicati. Participam activ la evenimente de promovare si constientizare a acestui proces de schimbare si suntem incantati de faptul ca numarul celor implicati este din ce in ce mai mare", a precizat Monica Grafu.

Forta de munca specializata ramane principala provocare
La capitolul provocari, reprezentanta grupului Menatwork indica dificultatile legate de disponibilitatea fortei de munca, dar si de schimbarile legislative in domeniul salarizarii si sincopele in platile efectuate de stat pentru lucrarile in curs.
"Insa, pe langa provocari, intotdeauna au existat si oportunitati si asta am experimentat-o in acest an, in care rezultatele noastre bune au fost in contra tendintei pietei. Nivelul de specializare si retentie a echipei este un aspect pe care il consideram o oportunitate care ne permite, an de an, sa confirmam imaginea de partener stabil si inalt calificat in solutiile propuse. De asemenea, acest lucru ne ajuta sa implementam rapid in portofoliul nostru noi game tehnice, cum ar fi sistemele pentru cresterea rezistentei la foc si cele pentru imbunatatirea parametrilor acustici", a adaugat Monica Grafu.
***
Grupul de firme Menatwork include, in prezent, 8 societati, cu un portofoliu complex de produse si servicii pentru constructii si instalatii, amenajari si finisaje pentru interior si exterior. Parcul administrativ si industrial din Bucuresti, pe care isi desfasoara activitatea firmele grupului, se intinde pe o suprafata de 90.000 de mp la Popesti-Leordeni (judetul Ilfov). In fabricile si reteaua de distributie ale grupului Menatwork activeaza peste 350 de angajati. Menatwork detine si propria retea comerciala in Bucuresti (la Popesti-Leordeni), Cluj-Napoca, Craiova si Constanta.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter