RO EN
Coșul este gol

GHID schema de ajutor de stat pentru materiale de constructii, in dezbatere publica!

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului (MEAT) a publicat luni, in transparenta decizionala, Ghidul solicitantului pentru aprobarea si finantarea Programului national pentru dezvoltarea productiei interne de produse si materiale de constructii, schema de ajutor multianuala, pe durata a 4 ani de zile, cu un buget anual alocat de pana la aproape 150 de milioane de euro, potrivit Agerpres.
Documentul prezinta obiectivul programului, sectoarele de activitate eligibile, precum si pasii de urmat pentru depunerea documentelor si obtinerea finantarii, precizeaza MEAT.
Programul national pentru dezvoltarea productiei interne de produse si materiale de constructii "ConstructPlus" isi propune reducerea deficitului comercial provenit din importul de materiale de constructii, stimularea investitiilor in judetele mai putin dezvoltate si cresterea productiei interne de produse si materiale de constructii prin acordarea de granturi pentru realizarea de investitii initiale sau pentru o investitie initiala pentru o noua activitate economica.
Printre domeniile eligibile se afla fabricarea articolelor din material plastic pentru constructii, prelucrarea si fasonarea sticlei plate, fabricarea placilor si dalelor din ceramica, fabricarea caramizilor, tiglelor si a altor produse pentru constructii, din argila arsa, fabricarea de obiecte sanitare din ceramica, fabricarea cimentului, a varului si ipsosului, fabricarea produselor din beton sau din ipsos pentru constructii, fabricarea betonului, taierea, fasonarea si finisarea pietrei, fabricarea de usi si ferestre din metal si fabricarea altor fire si cabluri electrice si electronice.
Schema de ajutor de stat este multianuala pentru perioada de implementare 2023 - 2026, iar bugetul total alocat Programului este echivalentul in lei al sumei de 596 milioane euro pentru toata perioada de implementare.
Pot beneficia de finantare intreprinderile nou-infiintate sau intreprinderi in activitate, atat IMM-uri cat si intreprinderi mari, cu personalitate juridica, inregistrate in scop fiscal in baza Legii societatilor nr. 31/1990, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter