RO EN
Coșul este gol

ANALIZA: Marile companii internationale si-au propus o dezvoltare moderata

Piata globala a constructiilor va continua sa creasca in 2015, cele mai accelerate rate de dezvoltare urmand a fi inregistrate pe segmentele industrial si comercial, potrivit estimarilor managerilor principalelor grupuri internationale din domeniu. Revigorarea acestor segmente a inceput in 2014 si se va intensifica in acest an, pe masura ce economia, in ansamblul sau, da semne de stabilizare. Majoritatea cheltuielilor vor fi in sectoare legate de energie, inclusiv proiecte de constructii din domeniul gazelor naturale, precum si din sectorul halelor de productie/ depozitare, spatiilor de cazare si celor de birouri. In ceea ce priveste segmentul rezidential, acesta va creste cu 2%-3% in 2015. In timp ce proiectele de constructii private vor beneficia de alocari semnificative in acest an, se estimeaza ca investitiile publice se vor mentine la un nivel minim, ca urmare a continuarii implementarii unor masuri de austeritate din partea guvernelor.
In ansamblu, reprezentantii principalelor companii cu activitati pe piata internationala a constructiilor estimeaza evolutii usoare ale cifrelor de afaceri in 2015 si o stabilizare la nivelul profiturilor, in contextul in care se vor mentine principalele dificultati si incertitudini in mediul international de afaceri. Conform prognozelor referitoare la principalii indicatori economici, in acest an va fi inregistrata o crestere economica globala de 2,8%, o rata de schimb de 1,2 dolari pentru un euro si un pret mediu al petrolului (de tip Brent) cuprins intre 60 si 70 de dolari.
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter