RO EN
Coșul este gol

ORACLE: Angajatii din toata lumea se simt singuri, deconectati si lipsiti de control

Oamenii apeleaza la roboti pentru a-si sustine dezvoltarea carierei, dupa ce pandemia Covid-19 i-a facut sa se simta singuri si deconectati de la propria viata, potrivit unui nou studiu realizat de Oracle si Workplace Intelligence, o firma de cercetare si consultanta in domeniul resurselor umane. Studiul, realizat pe un esantion de peste 14.600 de angajati, manageri, lideri de resurse umane si directori de nivel C din 13 tari a constatat ca oamenii din intreaga lume s-au simtit blocati in viata personala si profesionala, dar sunt pregatiti sa recapete controlul asupra viitorului lor.
Mai mult de un an de izolare si incertitudinea continua cauzata de pandemie i-au lasat pe multi lucratori intr-o stare de confuzie emotionala, cu sentimentul ca vietile si carierele lor sunt scapate de sub control.
Conform studiului Oracle, 80% dintre oameni au fost afectati negativ in ultimul an, multi dintre ei avand dificultati financiare (29%), suferind de o degradare a sanatatii mintale (28%), fiind lipsiti de motivatie in cariera (25%) si simtindu-se deconectati de la propria viata (23%). Analiza mai arata ca 62% dintre respondenti au considerat ca 2021 a fost cel mai stresant an la locul de munca de pana acum. In plus, numarul persoanelor care simt ca au un control redus sau chiar inexistent asupra vietii personale si profesionale s-a dublat de la inceputul pandemiei. Oamenii au remarcat ca au pierdut controlul asupra viitorului (43%), asupra vietii personale (46%), carierei (41%) si relatiilor (39%).
Cercetarea mai releva ca 76% dintre oameni se simt blocati in viata personala, simtind anxietate cu privire la viitorul lor (31%), sunt prinsi in aceeasi rutina (27%) si resimt mai multa singuratate ca niciodata (26%).
 
Oamenii sunt motivati sa faca schimbari, dar se confrunta cu mari provocari
In pofida "luptelor" din ultimul an, oamenii din intreaga lume sunt dornici sa faca schimbari in viata lor profesionala. Studiul Oracle arata ca 93% dintre oameni au folosit anul trecut pentru a reflecta asupra vietii lor si 88% au declarat ca semnificatia succesului s-a schimbat pentru ei de la pandemie, echilibrul dintre viata profesionala si cea privata (42%), sanatatea mintala (37%) si flexibilitatea la locul de munca (33%) fiind acum prioritatile principale. O majoritate covarsitoare (75%) a oamenilor se simt blocati din punct de vedere profesional, deoarece nu au oportunitati de crestere pentru a progresa in cariera (25%) si sunt prea coplesiti pentru a face schimbari (22%).
Circa 70% dintre oameni spun ca sentimentul de blocaj in cariera a avut un impact negativ si asupra vietii lor personale, adaugand un plus de stres si anxietate (40%); contribuind la sentimentul de blocaj personal (29%); si indepartand atentia de la viata personala (27%). Totusi, 83% dintre oameni sunt pregatiti sa faca o schimbare, dar 76% au spus ca se confrunta cu obstacole majore. Printre cele mai mari obstacole se numara instabilitatea financiara (22%); faptul ca nu stiu ce schimbare de cariera are sens pentru ei (20%); faptul ca nu se simt suficient de increzatori pentru a face o schimbare (20%); si faptul ca nu vad oportunitati de crestere in cadrul companiei lor (20%).
In perspectiva anului 2022, dezvoltarea profesionala este pe primul loc, multi dintre ei fiind dispusi sa renunte la beneficii cheie, cum ar fi timpul de concediu (52%); bonusuri monetare (51%); si chiar o parte din salariu (43%) pentru mai multe oportunitati de cariera. Cu toate acestea, 85% din forta de munca la nivel global se declara nemultumita de sprijinul acordat de angajatorul lor. Acestia cauta ca organizatiile sa le ofere oportunitatea de a invata mai mult si de a-si dezvolta competentele (34%), salarii mai mari (31%) si oportunitati pentru noi roluri in cadrul companiei (30%).
"Ultimul an si jumatate a schimbat modul in care lucram, inclusiv locul in care lucram si, pentru multi oameni, pentru cine lucram. Desi au existat o multime de provocari atat pentru angajati, cat si pentru angajatori, aceasta a fost o oportunitate de a schimba in bine locul de munca. Rezultatele arata in mod clar ca investitia in dezvoltarea competentelor si a carierei este acum un factor cheie de diferentiere pentru angajatori, deoarece joaca un rol semnificativ in ceea ce priveste sentimentul angajatilor de a avea control asupra vietii lor personale si profesionale. Companiile care investesc in angajatii lor si ii ajuta sa gaseasca oportunitati vor culege beneficiile unei forte de munca productive si angajate", a declarat Dan Schawbel, managing partner, Workplace Intelligence.
 
Angajatii sunt dornici de noi competente si apeleaza la tehnologie pentru ajutor
Pentru a pastra si a creste talentele de top pe fondul schimbarii dinamicii locului de munca, angajatorii trebuie sa acorde mai multa atentie nevoilor angajatilor ca niciodata si sa profite de tehnologie pentru a oferi un sprijin mai bun, mai concluzioneaza studiul Oracle. Potrivit sursei citate, 85% dintre oameni doresc ca tehnologia sa ii ajute sa isi defineasca viitorul prin identificarea competentelor pe care trebuie sa le dezvolte (36%); recomandarea de modalitati de a invata noi competente (36%); si oferirea de pasi urmatori pentru a progresa spre obiectivele profesionale (32%). Aproape 75% dintre oameni ar face schimbari in viata pe baza recomandarilor robotului. 82% considera ca robotii le pot sprijini cariera mai bine decat un om, oferind recomandari impartiale (37%), raspunzand rapid la intrebari despre cariera lor (33%) sau gasind noi locuri de munca care se potrivesc cu abilitatile lor actuale (32%).
Respondentii cred ca oamenii inca mai au un rol esential in dezvoltarea carierei si considera ca oamenii sunt mai buni in a oferi sprijin prin sfaturi bazate pe experienta personala (46%), identificarea punctelor forte si a punctelor slabe (44%) si analiza dincolo de un CV pentru a recomanda roluri potrivite personalitatii lor (41%).
Mai mult, 87% dintre oameni cred ca firma lor ar trebui sa faca mai mult pentru a le asculta nevoile, iar 55% sunt mai predispusi sa ramana la o companie care foloseste tehnologii avansate, cum ar fi inteligenta artificiala, pentru a-i sprijini in dezvoltarea carierei.
Pentru a consulta studiul Oracle si Workplace Intelligence, click aici!

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter