RO EN
Coșul este gol

AFDD+ de la Eaton, urmatorul pas in evolutia sistemelor de protectie la foc

Dispozitivul inovator AFDD+ este special proiectat pentru detectarea arcului electric si integreaza MCB/RCD. Sistemul are capacitatea de a identifica modele de frecvente inalte in circuitele finale, care indica existenta unui arc electric, deconectand automat sistemul pentru a reduce pericolul de incendiu. Arcurile electrice se pot produce brusc sau se pot dezvolta de-a lungul mai multor ani, generand un pericol ascuns pentru oameni, iar dispozitivele de protectie intrate de mult timp in uz, cum sunt RCD-urile si MCB-urile, nu pot elimina complet riscul aferent acestor disfunctionalitati. Daca arcurile electrice in serie sunt specifice unui curent redus dintr-un conductor (faza sau nul), care ramane, de cele mai multe ori, sub pragul de declansare a intrerupatorului, cele in paralel, aparute intre faza si nul sunt deseori sub pragul de declansare a MCB-urilor. Un dispozitiv de tip AFDD+ inglobeaza o procesare integrata si asigura o evaluare inteligenta a semnalelor de curent, ajutand la indentificarea sensibila a curentilor de defect, in asociere cu evitarea declansarii intempestive. Produsul a fost dezvoltat astfel incat sa garanteze faptul ca alte semnale de frecventa inalta de pe retea nu afecteaza capacitatea sa de detectare.
 
Solutie rentabila, robusta, fiabila, completa si usor de instalat
Instalarea de dispozitive de detectare a defectului de arc electric (AFDD) este recomandata in temeiul standardului international IEC 60364 (Partea 4-42). Unele tari, ca Germania, au pus in aplicare normative nationale care prevad utilizarea acestora in anumite situatii specificate, impunand intr-o oarecare masura obligativitatea acestora. In Statele Unite, unde AFDD-urile sunt cunoscute ca intrerupatoare de circuit pentru arcul electric (AFCI), utilizarea detectarii defectului de arc electric este prevazuta de codul electric national. S-a demonstrat deja faptul ca acest dispozitiv de protectie este deosebit de potrivit pentru cladiri de locuinte temporare sau permanente, cladiri cu bunuri de neinlocuit (de ex. muzee) sau de mare valoare, precum si pentru infrastructura centrala (puncte de transbordare a bunurilor), care include, printre altele, gari, aeroporturi etc. Noul AFDD integreaza functionalitatea de MCB si RCCB intr-un singur dispozitiv, practic oferind protectie atat impotriva arcurilor electrice, cat si impotriva curentului rezidual, supracurentului si scurtcircuitelor. Pe scurt, AFDD+ reprezinta o solutie rentabila, robusta, fiabila, completa si usor de instalat, care sporeste siguranta protejand oameni, bunuri si proprietati.
 
{adauga_php file=formular.php}

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter