RO EN
Coșul este gol

ARCELORMITTAL: „Ne vom concentra pe amortizarea investitiilor”

Anul 2010 va fi unul al renovarilor, reabilitarilor si modernizarilor in ceea ce priveste segmentul rezidential. In acest context, companiile furnizoare de materiale si echipamente pentru constructii vor avea cele mai mari probleme, tinand cont de faptul ca firmele pot ramane cu stocuri importante in urma scaderii sau modificarii cererii si fiind, din acest punct de vedere, cel mai greu adaptabile noilor cerinte. In lantul investitor - antreprenor - furnizor, dezavantajele intarzierii platilor sunt vizibile in special in cazul celor din urma, acestia fiind ultimii care beneficiaza de plata produselor si a serviciilor oferite.


Marian Parvu, director general - ArcelorMittal Construction Romania:
"Pentru divizia Arval este foarte important ca firmele de proiectare (arhitectii) sa cunoasca si sa sustina materialele si solutiile noi pe piata autohtona. Mizam pe o dezvoltare treptata a portofoliului de antreprenori care sa solicite astfel de solutii. Treptat, beneficiarii vor pune mai mult accentul pe calitatea serviciilor si produselor furnizate in vederea viitoarelor investitii. In contextul in care piata constructiilor este afectata direct de recesiune, atat lipsa surselor de finantare cat si intarzierile la plata se rasfrang asupra furnizorului de materiale. De exemplu, in cazul in care investitorul plateste antreprenorul general la 30 de zile, deja termenul de plata catre distribuitori sau producatori poate ajunge la 60 de zile sau chiar mai mult. In momentul de fata, fiecare dintre parti cauta «sa conserve» debitele incasate, situatii in care furnizorii de materiale au de pierdut. Daca ne raportam la materialele si solutiile noi incluse pe piata, firmele de proiectare sunt deschise acestora. Arhitectii manifesta cea mai mare disponibilitate in a intelege si aplica noile tendinte si solutii in domeniul constructiilor si a le personaliza in proiecte si a convinge beneficiarul de avantajele pe care le ofera. Din pacate, insa, in acest moment pretul este un factor decisiv care duce - de multe ori - la achizitia de materiale neconforme cu specificatiile tehnice din proiecte. In perioada urmatoare, AMC Romania se va concentra pe amortizarea investitiilor realizate in intervalul 2006-2008, prin cat mai multe comenzi si livrari de materiale. Partenerii de afaceri sustin solutiile noastre, insa presiunea pretului este mult mai importanta. Suntem intr-un proces de implementare a unor solutii tehnice complete, testate, aprobate si agreate de catre organismele de control din constructii."

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter