RO EN
Coșul este gol

TASSULLO: Crestere a vanzarilor intr-o perioada de contractie a pietei

Piata de adezivi si mortare uscate a inregistrat o scadere de aproximativ 12% in 2013 fata de anul precedent, in prezent sectorul fiind caracterizat de o supraproductie clara, potrivit opiniei lui Cezar Margine, manager al departamentului de marketing din cadrul producatorului de materiale de constructii Tassullo. Din punct de vedere valoric, domeniul adezivilor pentru placi ceramice si termoizolatii, al gleturilor de ciment si finisajelor minerale, tencuielilor si mortarelor de zidarie si sape, in cadrul caruia activeaza compania, se situeaza in jurul valorii de 110 milioane de euro. "Anul trecut am inregistrat o crestere valorica si cantitativa a vanzarilor, continuand trendul ascendent inceput in 2009, ce a reprezentat momentul accesarii pietei producatorilor de adezivi si mortare uscate din Romania. Pentru 2014 ne propunem o activitate mult mai dinamica, pe fondul apropierii de clientul final si prin intensificarea promotiilor. Compania deruleaza operatiuni de vanzare la nivel national, prin reprezentanti comerciali si consilieri tehnici, zonele predilecte de activitate ramanand tot cele din Bucuresti-Ilfov, centrul si nordul Transilvaniei si Banat, in timp ce in topul livrarilor s-au mentinut adezivii pentru termosistem si placi ceramice, precum si tencuielile.
 
Perioada electorala va revigora proiectele de reabilitare termica
In ceea ce priveste implementarea programului national de reabilitare termica, activitatea s-a derulat in mod haotic in ultimii ani, in opinia lui Cezar Margine, domeniul fiind caracterizat de fluctuatii deosebite de la un an la altul. "Anul 2013 a reprezentat o perioada foarte slaba din acest punct de vedere. In 2014 estimam o crestere a livrarilor pentru proiectele de reabilitare termica, doar datorita perioadei electorale care urmeaza. Adevarata problema din domeniu este reprezentata de gradul dificil sau inexistent de incasare a contravalorii produselor livrate, pentru furnizorii care contracteaza lucrari de reabilitare termica. Din acest motiv, nu mizam foarte mult pe o crestere a vanzarilor pe acest segment si ramanem foarte selectivi in aceasta privinta. In schimb, o piata interesanta si aflata in expansiune este cea a cladirilor noi de locuinte, aspect care se va imbunatati in 2014, avand in vedere relaxarea conditiilor de creditare din domeniul imobiliar, anuntata de catre institutiile bancare", a mai spus Cezar Margine. Pentru informatii suplimentare, click aici!
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter