RO EN
Coșul este gol

SIKA ROMANIA: Fabrica de mortare uscate, in fosta hala Deutek din Cluj

Sika Romania, unul dintre principalii competitori pe piata locala de materiale chimice pentru constructii, va deschide o fabrica de mortare uscate in localitatea Capusu Mare, judetul Cluj, intr-o hala de 2.000 mp complet automatizata, achizitionata la inceputul acestui an de la compania Deutek. Fabrica se situeaza pe un teren cu o arie de 20.000 mp si nu mai era functionala in momentul achizitiei. In prezent, Sika Romania mai detine o unitate de productie a aditivilor la Brasov, inaugurata in 2008. "Fabrica de mortare uscate va deveni operationala incepand cu luna septembrie a acestui an si va avea 10 angajati. Vom produce materiale pe care, pana in acest moment, le importam de la alte subsidiare din regiune, respectiv atat mortare speciale (de subturnare, reparatii, impermeabilizare si de presarare), cat si sortimente folosite ca adezivi. Am luat decizia unei investitii «brownfield» deoarece am gasit aceasta fabrica, ce corespunde cerintelor noastre. In plus, o investitie greenfield ar fi fost operationala dupa aproximativ doi ani", a declarat Ileana Nicolae, director general al Sika Romania. Investitia in noua unitate de productie a fost sustinuta din fonduri proprii si va fi amortizata in urmatorii doi ani. Aceasta va avea o capacitate de productie de aproximativ 50.000 de tone anual, iar mortarele uscate produse se vor adresa pietei locale, dar vor ajunge si la export, in Republica Moldova, Bulgaria, Serbia, Ucraina si Ungaria.
 
Crestere a cotei de piata in urmatorii 5 ani
Potrivit estimarilor Sika Romania, piata locala de mortare uscate se situeaza la aproximativ 200 milioane de euro. "Estimam o crestere substantiala a cotei de piata pe acest segment in urmatorii trei ani. In ceea ce priveste mortarele folosite ca adezivi, am luat decizia de a le produce local deoarece ne dorim sa oferim clientilor solutii complete, care sa includa si aceste produse", a precizat Ileana Nicolae. Produsele fabricate in Romania vor avea aceeasi calitate precum cele importate, pana in acest moment, din Austria, Germania, Cehia si Italia. "Ne-am dorit sa producem pe plan local astfel de produse deoarece era dificil sa fim competitivi in conditiile impactului foarte mare al costului de transport in pretul final al mortarelor. Nu vom adapta produsele special pentru piata locala doar pentru a avea un cost mai mic ", a subliniat managerul Sika.
***
Sika Romania este subsidiara companiei elvetiene omonime, lider pe piata mondiala a aditivilor si adezivilor pentru constructii, avand filiale in 80 de tari, aproximativ 15.200 de angajati si o cifra de afaceri anuala de 4,89 milioane de franci elvetieni. In 2012 compania a fost implicata in proiecte locale importante, cum ar fi renovarea cladirii Primariei Capitalei, constructia Coridorului 4 Nadlac - Pecica, a uzinelor Ford si Pirelli, modernizarea Universitatii din Craiova si in lucrari de reabilitare a hotelurilor de la Herculane si Covasna etc. Informatii suplimentare, la http://rou.sika.com/
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter