RO EN
Coșul este gol

SANEX: Proiect de ecologizare a productiei, in valoare de 1,4 milioane de euro

Producatorul de placi ceramice Sanex SA, parte a grupului Lasselsberger, deruleaza, incepand din luna martie 2015, un proiect de ecologizare a proceselor de fabricatie din cadrul fabricii din Cluj-Napoca, in valoare de 1,4 milioane de euro. Denumit "Greener production and management processes in the ceramic tiles industry in Romania - Green industry - Romania" (Responsabilitatea fata de mediu in productie si managementul proceselor in industria de placi ceramice din Romania - Industrie Verde - Romania), proiectul este co-finantat din fonduri acordate de catre Guvernul Norvegiei, prin Mecanismul Financiar Norvegian 2009-2014, in cadrul domeniului de finantare Inovare Verde in Industria din Romania, conform contractului incheiat cu Innovation Norway in calitate de operator al programului.
Valoarea totala a proiectului este de 1,392 milioane de euro, din care asistenta financiara nerambursabila se ridica la 690.000 de euro.
Durata de implementare a proiectului este de 12 luni, timp in care vor fi derulate operatiuni de eficientizare a fluxului de productie prin achizitia unui atomizor care permite imbunatatirea performantei ecologice a companiei si cresterea competitivitatii productiei. "Impactul proiectului vizeaza reducerea consumului de energie si utilizarea mai responsabila a resurselor disponibile", a declarat Peter Molnar, directorul general al Sanex SA. Din punct de vedere al impactului asupra mediului, un consum mai scazut de gaze naturale este echivalentul reducerii proportionale a emisiilor de noxe in atmosfera. In plus, proiectul are ca scop cresterea gradului de constientizare a problemelor legate de mediu si calitate in cadrul companiei.
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter