RO EN
Coșul este gol

ROCKWOOL: Crestere de 15% a livrarilor de vata minerala in 2021

In prima jumatate a anului in curs, ROCKWOOL Romania a raportat un volum de vanzari foarte bun, impulsionat de cererea venita dinspre sectorul rezidential, precum si dinspre marile centre comerciale si de distributie, care isi extind infrastructura de magazine noi si depozite de logistica. Astfel, in semestrul intai, compania a inregistrat o crestere de circa 30% fata de 2020, iar pentru anul fiscal 2021 mizeaza pe un avans de 35%. In continuare, Florin Popescu, director general al subsidiarei locale, se refera la problematica pietei de profil, intr-o perioada puternic marcata de multiple schimbari. 
 
- Cum a evoluat piata materialelor de izolatii in 2021 si ce perspective identificati pe termen scurt si mediu? 
- Sectorul nostru de activitate este in continua crestere, iar aceasta curba ascendenta se datoreaza dezvoltarii pietei rezidentiale din ultimii ani. In 2020, constructiile au fost cel mai putin afectate de pandemie, iar in anul urmator lucrurile au continuat in aceeasi directie. Conform datelor INS, numarul de autorizatii eliberate in primele opt luni din 2021 au fost in crestere cu 30% fata de aceeasi perioada a exercitiului financiar precedent. Aceasta ne-a fortat sa acceleram productia la fabrica din Ploiesti. Pe termen mediu, analiza trebuie legata si de strategiile nationale de dezvoltare si investitii. Aici autoritatile vin cu obiective ambitioase privind dezvoltarea infrastructurii noi. Vorbim despre spitale, centre medicale, scoli, gradinite, case pentru tineri, pentru specialisti etc. De asemenea, guvernul a stabilit tinte clare privind Renovation Wave. Noi speram ca toate aceste proiecte sa se deruleze cu sisteme de izolatii care sa corespunda cerintelor europene referitoare la eficienta energetica, siguranta la foc, sustenabilitate si reciclare. 
 
- Care este valoarea anuala a pietei sistemelor de termoizolatii?
- In Romania, livrarile se apropie de 8 milioane mc, ceea ce inseamna circa 250 de milioane de euro, dintre care cel putin 80 de milioane de euro reprezinta segmentul de vata minerala. In anul 2021, estimam ca piata de vata minerala, exclusiv, va inregistra o crestere de aproape 15%. Cererea vine, in primul rand, dinspre dezvoltatori, pentru termoizolarea cladirilor rezidentiale, a celor comerciale si industriale. Din urma vin administratiile publice locale si primariile. Datorita cresterii preocuparilor pentru protectia la incendiu, produsele din vata minerala bazaltica au inceput sa fie incluse tot mai mult in lucrarile de reabilitare termica a blocurilor de locuinte. 
 
- Care au fost cele mai solicitate produse in acest an? 
- "Capul de afis" il constituie, de departe, sistemele de izolatie pentru terase si cele ETICS pentru izolarea fatadelor. Anul acesta am furnizat sisteme de izolatie pentru Spitalul Judetean Oradea, precum si pentru o serie de obiective de referinta, precum ...

Articolul complet este disponibil numai abonaților.
Va rugam sa optați pentru
AUTENTIFICARE sau ABONARE STIRI

Va multumim! 

ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter