RO EN
Coșul este gol

PPG: Livrari de 3,3 miliarde USD, in primul trimestru din acest an

Conform estimarilor expertilor PPG, in intervalul aprilie – iunie 2013 este de asteptat ca solicitarile de materiale de constructii pe piata europeana sa ramana in continuare scazute, pe fondul dezechilibrelor existente in plan macroeconomic. Cu toate acestea, prognozele in ceea ce priveste incasarile companiei sunt optimiste, fiind preconizate cresteri ale eficientei activitatii, ca urmare a diversitatii portofoliului de produse, a strategiei agresive de dezvoltare implementata de managementul grupului si a imbunatatirilor evidente inregistrate in planul costurilor. In primul trimestru din acest an, vanzarile PPG au depasit 3,3 miliarde USD, fiind aproximativ egale cu veniturile realizate in intervalul similar din 2012. Pe segmentul sistemelor performante de acoperire, livrarile au totalizat 1,1 miliarde USD (-2%), iar departamentul de materiale industriale a comunicat rezultate in crestere cu 10%, pana la cota de 1,2 miliarde USD. In ceea ce priveste sectia de finisaje arhitecturale, incasarile realizate in regiunea EMEA, ce include Europa, s-au diminuat cu 12%, cumuland 454 milioane USD. Materialele optice si cele speciale au avut o contributie de 314 milioane USD la cifra totala de afaceri. In fine, vanzarile de sticla arhitecturala au insumat 256 milioane USD, plasandu-se la o cota similara celei aferente trimestrului intai din 2012. Pe acest segment, diminuarea preturilor la produsele pe baza de fibra de sticla, pe fondul unei cereri reduse, a fost compensata complet de majorarea cantitatilor de sticla float livrate pe piata de profil. In Romania, produsele PPG sunt distribuite prin intermediul companiei Trilak Coatings, din Miercurea Ciuc, societate care a raportat, pentru 2011, o cifra de afaceri de aproximativ 15,2 milioane lei.
***
Piata mondiala a sistemelor de acoperire totalizeaza, in prezent, 95 miliarde USD, cei mai importanti competitori pe acest segment fiind, in ordine, PPG - SUA, Akzo Nobel - Olanda, Sherwin-Williams - SUA, DuPont (Axalta) - SUA, BASF - Germania, Valspar - SUA, RPM International - SUA, Nippon Paint - Japonia, Kansay Nerolac Paints - India si Jotun - Norvegia. Cea mai mare parte a sistemelor (circa 43%) este destinata aplicatiilor arhitecturale, cota produselor industriale fiind 26%. Informatii suplimentare, la www.ppg.com

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter