RO EN
Coșul este gol

PATRU MAINI: Stabilizare a afacerilor la nivelul de 24 milioane de lei

Afacerile producatorului de materiale pentru constructii Patru Maini (fosta Baumix Romania) s-au stabilizat in acest an la nivelul din 2012, respectiv la 24 milioane de lei, in conditiile unei cresteri a profitabilitatii. Compania este activa pe piata locala a adezivilor si mortarelor uscate din anul 2003 si, in prezent, detine sase linii de productie, cu o capacitate totala de 35.000 de tone pe luna. Pentru 2012 compania a raportat afaceri de 23,4 milioane de lei, in scadere cu 14% fata de 2011, în contextul în care piaţa de profil s-a depreciat cu peste 20%.
Interviu cu Augustin Russu, directorul general al companiei Patru Maini.
 
- Ce estimari aveti pentru anul 2014?
- Ne mentinem oarecum rezervati in realizarea unor previziuni pentru anul 2014, avand in vedere faptul ca activitatea companiei va fi influentata puternic de o serie de proiecte pe care speram sa le implementam si prin care sa reusim o pozitionare mai puternica pe piata. Obiectivele noastre vizeaza o crestere ponderata, in contextul in care ne vom concentra, in principal, pe profitabilitate, pana la reluarea cererii in domeniul nostru de activitate.
 
- Cum a evoluat piata locala de adezivi si mortare uscate in 2013 si ce trend se prefigureaza pentru 2014?
- In prezent, nu exista o evaluare exacta a pietei care sa fie realizata fie de un organism independent, fie de o asociatie a companiilor din bransa. In ceea ce ne priveste, estimam o scadere cu 10% a vanzarilor cantitative de adezivi si mortare uscate pe piata interna in 2013, fata de anul anterior.
 
- Care este produsul “vedeta” din oferta companiei?
- Cele mai importante comenzi din 2013 le-am primit pentru sortimentul Primus Macrogranular, adeziv alb de interior si exterior. De asemenea, am lansat campania intitulata «De ajutor pentru tine si ai tai!», prin care ne-am propus sa incurajam comunitatile locale sa se implice direct in renovarea unor institutii de invatamant, centre de plasament, cantine si spitale cu probleme, din toate zonele tarii. Astfel, in cadrul magazinelor Dedeman, cumparatorii produsului Primus Macrogranular au beneficiat de o reducere de patru lei, din care un leu a fost directionat catre un fond de donatii destinat renovarii celor 27 de cladiri selectate. Am reusit modernizarea a 22 de imobile si consideram ca actiunea de solidaritate sociala a fost incheiata cu succes.
 
- Ce obiective ati planificat pentru noul an?
- Cu siguranta, in 2014 ne vom concentra pe promovarea grupelor de produse profitabile, cum sunt chiturile, adezivii de inalta performanta sau materialele pentru hidroizolatii. Planurile de crestere a afacerilor se bazeaza pe o serie de investitii care se vor desfasura pe termen scurt si mediu, printre care se afla continuarea procesului de tehnologizare a unitatii de la Ploiesti, dezvoltarea competentelor din zona de cercetare/ dezvoltare pentru crearea unor noi retete care sa raspunda viitoarelor tendinte de pe piata, precum si realizarea unor materiale cat mai rezistente si ecologice. Am facut primul pas cu lansarea tehnologiei Micropor si in anii viitori vom lansa si alte produse pe aceste directii.
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter