RO EN
Coșul este gol

DOW: Afaceri anuale de 45 miliarde USD

Concernul american Dow Chemical Company (Dow), unul dintre liderii in domeniul stiintei si tehnologiilor aplicabile in diverse domenii (printre care si cel al constructiilor), a consemnat, in 2009, venituri nete totale de 44,87 miliarde dolari, in scadere cu 21,76% fata de anul anterior. Semnalele de pe piata sunt, insa, optimiste pentru intervalul urmator, avand in vedere faptul ca veniturile inregistrate in ultimul trimestru al anului trecut au insumat 12,46 miliarde euro, in crestere cu 15% fata de cele trei luni anterioare.
"Rezultatele pozitive din perioada octombrie - decembrie 2009 sunt datorate, in special, activitatilor de pe pietele in curs de dezvoltare, in care afacerile Dow au sporit cu 33%. Cresterea a fost raportata in cadrul majoritatii diviziilor grupului", a declarat Andrew N. Liveris, presedinte si CEO al companiei. Astfel, pentru ultimele trei luni ale anului trecut Dow a anuntat majorarea volumelor de vanzari in toate regiunile, cu exceptia Americii de Nord, unde a inregistrat o recesiune de 1%. Din punct de vedere al segmentelor de activitate, declinurile sezoniere observate in cadrul diviziilor de echipamente electronice, materiale speciale (-4%) si cele pentru produsele de acoperire utilizate in sectorul de infrastructura (-14%) au fost compensate de cresterea cererii din cadrul departamentelor de sanatate si stiinte agricole (+38%), materiale plastice (+6%) si chimice (+16%). In 2009, printre obiectivele prioritare ale companiei a fost reducerea costurilor structurale, concernul realizand economii anuale de 1,7 miliarde USD.
Dow Chemical Company este prezent in Romania prin distribuitori locali de materiale de constructii. Cei mai importanti dintre acestia sunt Rompolykem si Swisspor, care comercializeaza sistemele termoizolatoare Styrofoam si societatea Geocelpro, care livreaza sigilanti siliconici. Printre obiectivele termoizolate cu produse Dow la nivel national se numara Spitalul Judetean Constanta si mai multe imobile rezidentiale din Bucuresti. Informatii suplimentare, la www.dow.com

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter