RO EN
Coșul este gol

Irina Cotenescu, Sivi Crom: Am dublat eforturile pentru a ne mentine la nivel optim

"Anii 2020 si 2021 ne-au facut sa ne dublam eforturile pentru a ne mentine nivelul de business, fiind nevoiti sa facem fata atat cresterilor de preturi ale materiilor prime, cat si lipsei disponibilitatii acestora in contextul globalizarii si alocarii diferentiate in functie de volume. Pe de alta parte, alinierea la rigorile legislative ale noilor restrictii din domeniul produselor chimice (biocide, continut de solventi, bioxid de titan, antioxidanti de ambalaj si altele) au determinat regandirea recepturilor de vopsele cu consecinte asupra pretului final", a declarat Irina Cotenescu, administratorul companiei Sivi Crom Prod, societate mixta romano-elena specializata in productia de grunduri, lacuri si vopsele.
Piata de lacuri si vopsele a avut un trend ascendent in ultimii trei ani si, conform comunicatului INS retransmis de AIVR - asociatia profesionala din industria de vopsele, din care Sivi Crom Prod face parte, a evoluat de la o productie de 183.000 de tone, cu o valoare de 180,5 milioane de euro in 2018 catre o cantitate de aproape 226.000 de tone, in valoare de circa 210 milioane de euro, insemnand o crestere de aproximativ 25% in anul 2020. Nici anul pandemiei, 2021, nu a stopat aceasta crestere, dar datele concrete vor fi publicate abia peste cateva luni, spune reprezentanta Sivi Crom Prod.
"In acest context, compania noastra a evoluat constant, mentinand o cifra de afaceri de 450-500.000 de euro, cu aceiasi 6 angajati. Desi suntem o microintreprindere specializata in productia de vopsele, in cei 28 de ani de activitate am intalnit o multime de provocari care au influentat parcursul tuturor, indiferent de volumul activitatii. Luand in calcul o capacitate de productie limitata, prezenta firmei noastre se face remarcata mai ales pe plan local, unde am castigat increderea clientilor prin constanta calitatii si prin eforturile de a raspunde prompt cu solutii personalizate solicitarilor primite. A doua categorie mare de clienti este cea a magazinelor specializate atat fizice cat si on-line, pe domeniul industrial. Pe piata produselor Do-It-Yourself observam o crestere a cererii de vopsele cu performante specifice si a finisajelor cu efecte speciale. Sunt solicitate din ce in ce mai mult vopselele pentru lemn si metal diluabile cu apa", a precizat Irina Cotenescu.
 
 
Pentru anul care tocmai a inceput, conducerea companiei isi propune sa-si dezvolte prezenta in mediul online, care este tot mai accesat de catre consumatorii tineri, iar in productie se va concentra pe optimizarea costurilor de fabricatie. "Cea mai importanta resursa ramane, mai mult ca oricand, calitatea umana si profesionala care rezista oricaror crize", subliniaza Irina Cotenescu.
***
Sivi Crom Prod, cu sediul in Targoviste, este activa pe piata locala a constructiilor din anul 1994, reprezentand subsidiara grupului elen Syvi Chrom Syn PE, al carui patron detine si pachetul majoritar de actiuni ale companiei (55%). Irina Cotenescu detine diferenta de 45% din titlurile firmei. Produsele livrate in Romania se incadreaza in categoria vopselelor decorative, industriale si tratamentelor speciale anticorozive, fiind disponibile sub marcile Extra Plast, Sivi Plast, Hidrocrom, Relief, Satina, Mitilac, Borealis si Stralarte.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter