RO EN
Coșul este gol

HENKEL: Vanzari de 7,3 miliarde euro pentru divizia de adezivi

Grupul Henkel a inregistrat o crestere de 11,2% a vanzarilor din 2010 fata de 2009, pana la valoarea de 15 miliarde euro. "Anul trecut a reprezentat o perioada optima pentru companie, deoarece am reusit sa castigam cote de piata importante pentru toate segmentele de activitate. Astfel, la nivelul lui 2011 estimam o crestere organica de 3%-5%, in contextul in care mediul de afaceri puternic concurential va determina aparitia unor noi provocari", a declarat Kasper Rorsted, director executiv al grupului. Vanzarile de adezivi, ce reprezinta aproximativ 50% din cifra de afaceri a companiei, au insumat 7,3 miliarde euro (+17,4% in comparatie cu 2009). Pe pietele industrializate din Europa de Vest si America de Nord, activitatea diviziei a sporit cu pana la 9%, recuperandu-se pierderea consemnata dupa reducerile semnificative inregistrate anterior. In tarile cu economii aflate in curs de dezvoltare volumul livrarilor a fost superior, cele mai importante cresteri fiind raportate in regiunea Asia-Pacific.
Din punct de vedere regional, veniturile Henkel din Europa de Vest au sporit cu 4,3%, pana la valoarea de 5,47 miliarde euro, cele din zonele central-estice ale continentului s-au majorat cu 13,7% (la 2,65 miliarde euro), in timp ce afacerile din zona Extremului Orient si Americii de Nord au crescut cu 18,7% si 7%, pana la 901 milioane de euro, respectiv 2,72 miliarde euro. Informatii suplimentare, la www.henkel.com

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter