RO EN
Coșul este gol

HENKEL: Incep lucrarile de constructie a fabricii de adezivi de la Roznov

Producatorul de materiale de constructii Henkel Romania a selectat compania de constructii Building Astrom pentru executia noii fabrici de adezivi de la Roznov (judetul Neamt), valoarea ofertei castigatoare fiind de 8,93 milioane de lei (fara TVA). Contractul a fost semnat la jumatatea lunii octombrie a.c. Noua unitate de productie va avea o suprafata de 36.000 mp si o capacitate anuala de maximum 200.000 de tone, produsele urmand a fi livrate in zona de est a tarii. "Antreprenorul general a fost selectat in urma unui proces de evaluare riguros si obiectiv, ce a avut la baza criteriile prevazute in contractul de finantare si procedura interna de achizitii pentru atribuire. Demararea operatiunilor de la Roznov nu va modifica strategia de productie a celorlalte doua unitati, din comuna Pantelimon (judetul Ilfov) si Campia Turzii (din judetul Cluj)", a declarat Albert Sutru, director de operatiuni in cadrul diviziei de adezivi a Henkel. Valoarea totala a investitiei este de aproximativ 10 milioane de euro. "Termenul de finalizare a proiectului, stabilit pentru luna septembrie 2012, va fi urmat de o luna de probe de functionare, urmand ca punerea in functiune a fabricii de la Roznov sa aiba loc in luna noiembrie 2012. Construirea spatiului de productie si achizitionarea utilajelor se va realiza cu ajutorul fondurilor obtinute prin finantare europeana in valoare de 3 milioane de euro. Aceasta suma a fost obtinuta prin accesarea de fonduri structurale, in baza Programului Operational Sectorial - Cresterea Competitivitatii Economice (POS CCE), ce reprezinta un sprijin pentru consolidarea si modernizarea sectorului productiv, prin investitii ce vizeaza intreprinderile mari. Proiectul este cofinantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR), iar finantarea nerambursabila acordata constituie ajutor de stat", a precizat managerul Henkel. Valoarea totala a investitiilor realizate de companie in Romania depaseste 30 milioane de euro, in afara fondurilor alocate pentru noua fabrica.
Afaceri de 180 milioane de euro planificate pentru anul in curs
Pentru anul in curs, oficialii Henkel Romania estimeaza realizarea unei cifre de afaceri de circa 180 milioane de euro, in usoara crestere fata de nivelul din anul anterior, in contextul in care piata de adezivi (principalul domeniu de activitate al firmei) va inregistra o noua contractie de 3%-5% in 2011. Totodata, in trimestrul al treilea a.c. a fost consemnat un avans al vanzarilor fata de aceeasi perioada a anului trecut, in special datorita finalizarii unor proiecte importante precum stadionul National Arena din Bucuresti si complexul comercial Maritmo Shopping Center (din Constanta), unde compania a livrat adezivi pentru montarea de placi ceramice, sape si sisteme pentru termoizolare. "In pofida faptului ca exista anumite semnale de revigorare a economiei si, implicit, a sectorului de constructii, activitatea din perioada urmatoare va fi marcata, in special, de criza datoriilor suverane din Grecia si Italia, piete importante de export pentru compania noastra. In ceea ce priveste noua fabrica, aceasta va contribui la cresterea livrarilor in Ungaria", a declarat Andrei Dumitrescu, director de vanzari si marketing in cadrul companiei. In primele noua luni ale acestui an, oficialii Henkel au estimat o majorare de pana la 5% a veniturilor in raport cu intervalul similar din 2010, in special datorita lansarii pe piata a unor noi produse. Avand in vedere faptul ca pentru intervalul urmator nu este prevazuta finalizarea unor proiecte semnificative la nivel natinal, reprezentantii companiei se vor concentra pe contractarea de proiecte de reabilitare termica a blocurilor de locuinte si pe furnizarea de materiale pentru proiecte finantate din fonduri europene (sali de sport, bazine olimpice etc.). In ceea ce priveste preturile materialelor, Andrei Dumitrescu a precizat ca acestea au inregistrat, in acest an, scumpiri cuprinse intre 3% si 7%, in functie de sortimentele livrate, noi majorari fiind previzionate si pe termen scurt si mediu, ca urmare a mentinerii trendului ascendent in ceea ce priveste cotatiile principalelor materii prime utilizate in productie. Informatii suplimentare, la www.ceresit.ro

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter