RO EN
Coșul este gol

ADEPLAST: Majorare de 13% a afacerilor in primele 10 luni

Producatorul de materiale de constructii Adeplast, cu sediul in Oradea, a inregistrat, in primele zece luni ale acestui an, o cifra de afaceri de 123 milioane de lei, in crestere cu 13% fata de aceeasi perioada din 2010. Pentru intervalul urmator, conducerea companiei estimeaza mentinerea acestui ritm de evolutie, in pofida contextului economic dificil. In luna august a.c., a fost finalizata noua unitate de productie a polistirenului expandat a companiei, situata in apropierea municipiului Ploiesti, in urma unei investitii de circa 4 milioane de euro, cu o capacitate de aproximativ 700.000 mc/an. "In luna septembrie am fabricat in noua unitate 22.000 mc de polistiren, iar in octombrie am sporit productia la 28.000 mc. Pentru primele doua luni de functionare, rezultatele sunt multumitoare, insa trebuie sa luam in considerare ca am pornit productia in plin sezon, cand exista cea mai mare cerere de polistiren din an", adeclarat Marcel Barbut, proprietarul Adeplast.
Potrivit informatiilor companiei, cele mai importante vanzari din acest an au fost cele de adezivi pentru polistiren, urmate de livrarile de mortare, gleturi si adezivi de faianta pentru interior, fiind urmate tendintele din 2010. "Un alt produs care a inregistrat livrari optime in acest an a fost reprezentat de chitul de rosturi, fiind inregistrata o crestere de 163% pe acest segment in primele noua luni a.c. "La inceputul anului in curs am pus in functiune o noua linie de ambalare a produselor in saci de polietilena, in conditiile in care ambalajele traditionale sunt fabricate din hartie. In cazul chiturilor, foarte importanta pentru utilizator este culoarea originala a produsului, vizibila, in prezent, printr-o zona transparenta de la baza sacului", a precizat Marcel Barbut. In ceea ce priveste exportul, cele mai importante piete externe ale Adeplast sunt reprezentate de Republica Moldova si Ungaria. De asemenea, pana la sfarsitul anului vor fi livrate catre Liban 400 de tone de produse "albe", destinate lucrarilor cu marmura si granit, prin intermediul diviziei Adeplast Orient, activa in Beirut. Informatii suplimentare, la www.adeplast.ro

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter