RO EN
Coșul este gol

DEUTEK: Reluare usoara a trendului crescator pe piata de vopsele

Anul 2013 a reprezentat prima perioada de stabilizare pe piata locala a vopselelor, dupa patru ani consecutivi de declin semnificativ, potrivit datelor companiei Deutek, unul dintre cei mai importanti producatori specializati din Romania. "Dimensiunea pietei nu a consemnat vreo variatie notabila fata de valoarea din 2012, insa evolutiile pe diverse categorii si tipuri de produse au fost destul de diferite, indicand ca obiceiurile de consum sunt in schimbare", a declarat Adrian Ion, directorul de marketing al companiei. Vanzarile raportate de societate in 2013 s-au situat pe un trend usor crescator fata de nivelul de 26,5 milioane de euro inregistrat cu un an in urma, o evolutie similara fiind asteptata si in 2014. Pentru anul in curs, conducerea Deutek si-a propus sa investeasca in continuarea proiectelor de imbunatatire a eficientei productiei si activitatilor de cercetare-dezvoltare. "Ne-am propus cresterea flexibilitatii in productie pentru o mai buna eficienta ulterioara a liniilor tehnologice de vopsele lavabile si tencuieli decorative, precum si dezvoltarea dotarilor departamentului de cercetare, care genereaza un avantaj competitiv semnificativ in industrie, in general si pentru Deutek, in special. Mai vizam cresterea nivelului de securitate a muncii pentru personalul direct productiv, precum si a eficientei energetice a intregii capacitati de fabricatie", a mai spus Adrian Ion. Referitor la implementarea programului national de reabilitare termica in 2014, managerul Deutek este de parere ca domeniul este foarte putin reglementat din punct de vedere al calitatii materialelor de constructii si lipsit de transparenta in ceea ce priveste evolutia pe termen scurt si mediu. "Politica celui mai mic pret indiferent de calitate si lipsa unui control riguros in etapa de executie lasa loc pe piata unor produse cu performante indoielnice. Nu ne propunem sa ne angrenam alaturi de competitori iresponsabili in «batalii» in care primeaza pretul in detrimentul calitatii. In consecinta, programul de reabilitare va avea o pondere redusa in vanzarile companiei si in 2014", a explicat Adrian Ion.
***
Deutek Romania este controlata de un fond de investitii apartinand Axxess Capital, care a preluat-o, in august 2013, de la Advent International. Compania detine o unitate de productie in Bucuresti, principalele marci din portofoliu fiind reprezentate de Danke, Oskar si Superweiss. Pentru informatii suplimentare, click aici!
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter