RO EN
Coșul este gol

CONSILIUL CONCURENTEI a autorizat preluarea Deutek de catre grupul PPG

Consiliul Concurentei (CC) a autorizat tranzactia prin care grupul nord-american PPG Industries preia compania romaneasca Deutek SA, prin subsidiara PPG Europe BV (inregistrata in Olanda).
"Autoritatea de concurenta a evaluat operatiunea de concentrare economica din punct de vedere al compatibilitatii acesteia cu un mediu concurential normal, in conformitate cu reglementarile in domeniu, si a constatat ca aceasta nu ridica obstacole semnificative in calea concurentei efective pe piata romaneasca sau pe o parte substantiala a acesteia, in special prin crearea sau consolidarea unei pozitii dominante", se arata in comunicatul CC.
PPG a anuntat, la inceputul lunii noiembrie 2016, ca a ajuns la un acord de intelegere cu fondul de investitii Emerging Europe Accession Fund (EEAF)/ Axxess Capital pentru preluarea Deutek Romania, lider al pietei locale de vopsele. Valoarea tranzactiei, vehiculata in presa internationala, este de 40-50 milioane de euro, insa reprezentantii PPG au precizat, intr-un comunicat, ca termenii financiari nu au fost dezvaluiti.
Activa in Romania din 1993, Deutek SA detine o unitate de productie in Bucuresti, principalele marci din portofoliu fiind reprezentate de Danke, Oskar si Superweiss. Produsele societatii sunt comercializate in peste 120 de magazine de bricolaj si de alti aproximativ 3.500 de retaileri independenti din Romania. In 2015, compania a raportat o cifra de afaceri de 30 milioane de euro.
Activ de peste 130 de ani pe piata globala a materialelor de finisare, PPG Industries are sediul in Pittsburg (SUA) si activitati in peste 70 de tari, pentru 2015 raportand venituri totale de 14,8 miliarde USD. In Romania, grupul detine subsidiara PPG Coatings Romania (Trilak - producator de lacuri si vopsele arhitecturale si speciale), cu sediul in Miercurea Ciuc (judetul Harghita) si afaceri anuale de aproximativ 15 milioane de lei, precum si un birou de vanzari de vopsele de protectie pentru nave la Constanta - PPG Protective & Marine Coatings (Romania).

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter