RO EN
Coșul este gol

CERSANIT: Diminuare de 10% a cifrei de afaceri realizate anul trecut

Producatorul de obiecte sanitare si placi ceramice Cersanit Romania SA a anuntat o diminuare de 10% a cifrei de afaceri realizate in anul 2011, pana la 81,3 milioane de lei, din care livrarile la export au insumat 13,5 milioane de lei. Conform raportului financiar anul publicat de societate, aceasta detine o cota de piata de 45% in domeniul obiectelor sanitare (cu peste 1,1 milioane de produse comercializate in 2011) si are disponibile lichiditati in cont in valoare de 2,4 milioane de lei. Produsele sanitare reprezinta o cota de 59% din afacerile firmei, iar cele termice au o pondere de 21%, diferenta fiind constituita din comercializarea diferitor alte marfuri (20%). Toate sortimentele din portofoliul companiei sunt livrate exclusiv prin distribuitori sau prin intermediul centrelor de bricolaj. Vanzarile de obiecte sanitare ceramice realizate pe piata interna au insumat, in 2011, 29,4 milioane de lei (+7,04% fata de nivelul din 2010), in timp ce sistemele non-ceramice au generat venituri de 7,7 milioane de lei, in scadere cu aproximativ 9%. Divizia de placi ceramice a consemnat incasari totale de 59 milioane de lei (+19,9%), insa, din punct de vedere cantitativ, livrarile de gresie si faianta au sporit cu numai 10%. "Nu exista informatii oficiale venite din partea concurentilor pe piata din Romania, de aceea evitam sa facem orice afirmatie pe cifre exacte. Din informatiile pe care le avem, putem concluziona ca, in ceea ce priveste obiectele sanitare atat Inker (care a atins pozitia a doua in sector), cat si Mondial-Lugoj (a treia companie de pe piata) si-au diminuat activitatea. Importurile au ramas la un nivel scazut, cei mai mari competitori din domeniu acuzand lipsa lichiditatilor", se arata in raportul financiar anual al Cersanit Romania SA. Referindu-se la divizia de placi ceramice, in documentul citat se specifica faptul ca "principalul competitor pe piata din Romania ramane, in continuare, Lasselsberger SA, cu productia din Sanex. Locul al doilea este ocupat de Cersanit/Opoczno, companie urmata de Kai si Keros, ambele firme avand capacitati de productie in Bulgaria. La nivel local sunt prezente in cantitati semnificative placi de gresie si faianta provenind din Polonia, Turcia, China, Egipt, Spania si Italia. Grupul Cersanit/Opoczno a realizat peste 18% din vanzarile totale catre Romania in 2011".
Cersanit Romania este subsidiara producatorului polonez de obiecte sanitare si placi ceramice Roveste (fosta Cersanit), dupa ce actionarul majoritar al firmei, Michal Solowow (ce detine 48,1% din titluri), a sugerat schimbarea denumirii firmei in scopul unei mai bune pozitionari pe piata in viitor. Informatii suplimentare, la www.rovese.com

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter