RO EN
Coșul este gol

BASF pregateste un proiect de cercetare si dezvoltare de 1,74 miliarde euro

Grupul german BASF, lider mondial in industria chimica, vizeaza obtinerea unei finantari in valoare de 670 milioane de euro de la Banca Europeana de Investitii (BEI), pentru implementarea unui proiect complex de cercetare si dezvoltare (R&D). Investitia, in valoare totala de 1,74 miliarde euro, presupune dezvoltarea de inovatii in industria chimica, urmand a fi derulat in perioada 2016-2017. "Proiectul are drept obiectiv principal consolidarea competitivitatii pe termen lung a companiei, prin tehnologie si leadership in inovatii. Acesta poate include investitii de capital legate de extinderea, constructia de noi unitati/ laboratoare de cercetare sau chiar fabrici-pilot pentru dezvoltarea de noi produse", se arata in documentul transmis catre BEI.
In prezent, cererea de finantare se afla in etapa de aprobare din partea institutiei bancare europene.
In Romania, BASF detine un sediu central in Bucuresti, o fabrica de aditivi pentru betoane langa Ploiesti si un punct de lucru la Pitesti-Mioveni, fiind unul dintre cei mai importanti furnizori locali de aditivi si adezivi pentru constructii.
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter