RO EN
Coșul este gol

AKZONOBEL: Noua strategie de crestere a performantei pana in 2014

AkzoNobel (din Olanda), lider mondial in productia de vopsea pulbere, a raportat o crestere a veniturilor totale inregistrate in trimestrul al treilea fata de aceeasi perioada din 2010, insa o deprecierea in ceea ce priveste profitul net. Astfel, compania a inregistrat incasari de 4,05 miliarde euro in intervalul analizat, cu 5% mai mult fata de intervalul corespunzator al anului trecut. De asemenea, oficialii grupului au anuntat initierea unui program de imbunatatire a performantei, reducere a costurilor si consolidare a pozitiei pe piata mondiala specifica. "In pofida faptului ca veniturile totale din trimestrul al treilea s-au situat la un nivel multumitor, am observat o inrautatire a situatiei macroeconomice, care a afectat si rezultatele noastre din aceasta perioada. Totodata, nu am reusit sa absorbim in totalitate scumpirile fara precedent ale materiilor prime, in perioada iulie-septembrie a.c. reusind sa majoram preturile de comercializare a materialelor cu inca 6%. Pentru perioada urmatoare nu anticipam nicio imbunatatire a contextului economic", a declarat Hans Wijers, director executiv al concernului. La inceputul anului in curs, a fost infiintat un Comitet Executiv care a elaborat un plan de imbunatatire a performantei companiei valabil pentru urmatorii trei ani, respectiv pana in anul 2014. La aproape un an de la realizarea acestuia, in cadrul firmei au fost realizate 20 de planuri generale cu peste o suta de initiative de eficientizare, ce au vizat atat operatiunile de aprovizionare, cat si pe cele de cercetare/dezvoltare, gestionarea informatiilor si resursele umane. In 2012 se are in vedere restructurarea unor activitati ale holdingului olandez, cum ar fi diviziile de vopsele decorative din Europa si America de Nord, sisteme performante de acoperire a suprafetelor, produse pentru finisarea lemnului si adezivi.
Din punct de vedere al structurii livrarilor din trimestrul al treilea, veniturile diviziilor de vopsele decorative si materiale performante pentru finisare au sporit cu cate 5%, pana la 1,43 miliarde euro, respectiv 1,29 miliarde euro, in timp ce vanzarile de produse chimice s-au majorat cu 6%, pana la 1,35 miliarde euro. Informatii suplimentare, la www.akzonobel.com

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter