RO EN
Coșul este gol

ADEPLAST a demarat procedurile pentru constructia fabricii de vata bazaltica

Lucrarile la noua fabrica de vata bazaltica de la Ploiesti a celui mai dinamic producator local de materiale de constructii - Adeplast - vor trebui demarate, conform legii, in urmatoarele patru luni, termenul de finalizare a acesteia fiind prevazut pentru 2015. Ajutorul de stat solicitat de companie, in valoare de 7,27 milioane de euro, a fost aprobat de Guvern, valoarea totala a investitiei fiind de peste 19 milioane de euro. Diferenta va fi asigurata prin credite bancare si fonduri proprii. Astfel, finantarea este asigurata integral, avand aprobat si un credit punte de circa 4 milioane de euro, ce va fi utilizat pana cand statul roman va face decontul lucrarilor. "Ne aflam la a doua incercare de acest tip, prima data fiind refuzati de stat. In acest moment, se lucreaza la elaborarea caietului de sarcini in urma caruia se vor selecta furnizorul de echipamente si constructorul. Asa cum am spus anul trecut, chiar daca nu s-a obtinut aceasta finantare de pe bursa, ne vom realiza planurile de investitii. Cea de-a zecea fabrica Adeplast va crea 115 de noi locuri de munca, contribuind la procesul de reindustrializare a Romaniei", a declarat Marcel Barbut, CEO al Adeplast.
Compania continua procesul de industrializare si, alaturi de fabrica de vata bazaltica, mai investeste 580.000 de euro pe platforma de la Ploiesti. O parte din investitie, de 420.000 de euro, va fi alocata pentru dezvoltarea fabricii de vopsele si tencuieli decorative, intr-o linie total automatizata de lacuri colorate si emailuri ecologice pe baza de apa, care va intra in functiune din luna martie 2014. Diferenta de 160.000 de euro va fi utilizata pentru cresterea cu 50% a capacitatii de productie a fabricii de polistiren, prin includerea linei achizitionate anul trecut de la Zentyss intr-un sistem integrat de productie si prin instalarea unei masini automate de ambalat.
Adeplast a incheiat anul 2013 cu o cifra de afaceri de 253 milioane de lei, in crestere cu 37,36% fata de nivelul din 2012. Pentru informatii suplimentare, click aici!
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter