Pandemia, criza energetica, cresterea preturilor la materii prime arunca o urma de instabilitate asupra economiei romanesti, iar 2022 a adus deja o serie de provocari. Cu toate acestea, piata romaneasca de sisteme pentru instalatii ce utilizeaza energiile alternative inregistreaza o tendinta pozitiva, spune Dan Tudose, CEO al companiei e-acumulatori.ro, furnizor de produse dedicate independentei energetice.
"Piata se dubleaza de la an la an, avand o crestere accelerata atat in zona rezidentiala, cat si in cea industriala. Sunt rezultate foarte bune. O parte negativa, insa, este faptul ca programele guvernamentale au o intarziere de 1-2 ani de la anuntare si pana la implementare, deci consumatorii cauta individual solutii de finantare si implementare rapida. Desi ne lovim de probleme, in mare parte legate de lanturile de aprovizionare, prin diversificare si adaptare continua la cerintele pietei si la situatiile logistice, am gasit solutii pentru un flux continuu de produse premium. Cautam solutii in permanenta pentru ca, intr-un context de criza, poti doar sa te adaptezi. Pentru sustenabilitatea unui business, flexibilitatea si adaptarea continua este cheia rezilientei in vremuri grele", a declarat Dan Tudose, CEO e-acumulatori.ro.
In acelasi timp, cresterile constante ale preturilor produselor fac ca ofertele sa aiba o valabilitate limitata, iar programele guvernamentale intarziate transfera aceste riscuri catre beneficiari. Reprezentantii pietei spera ca anul acesta autoritatile vor lansa, adica vor semna si achita, contractele aferente programelor anuntate anterior.
"Sunt necesare investitii rapide, implementate adecvat pentru o piata competitiva, iar costurile fixe sa fie cat mai reduse. Sunt necesare investitiile in energie verde, din surse regenerabile. Mai mult decat atat, autoritatile trebuie sa dezvolte programe anuale, transparente, de subventie pentru ca fiecare actor al pietei, fie IMM-uri, fie consumatorii finali, sa isi poata asigura necesarul energetic independent din surse regenerabile si sa introduca compensarea cantitativa a energiei. Este nevoie de o dinamica agresiva de crestere, sustenabila, a productiei de energie si, desigur, este nevoie de digitalizarea rapida si eficienta a institutiilor guvernamentale care administreaza fondurile destinate acestui sector", a subliniat Dan Tudose.â
Crestere de peste 60% a vanzarilor din 2021
In 2021, in pofida contextului la nivel national si european, compania e-acumulatori.ro a realizat o crestere de peste 60%, fata de 2020. "In ciuda provocarilor din piata, compania a inregistrat o crestere sustenabila. Am crescut cu peste 60% anul trecut, fata de 2020, peste asteptarile initiale si nu putem fi mai mandri. Estimam ca vom mentine acest trend si in 2022", a mai spus Dan Tudose, expert in energie regenerabila.
In ceea ce priveste zonele de business ale e-acumulatori, principala linie pe care se axeaza compania este caracterizata de sistemele fotovoltaice alcatuite din produse Premium ale primilor producatori mondiali. "Suntem primii care au introdus panouri Sunpower cu eficienta ridicata si garantie 25 de ani. Un lucru este clar: vrem sa ne dezvoltam continuu, de la an la an. Pentru 2022, la 20 de ani de la infiintare, ne dorim un nou sediu - in partea a doua a anului - si un spatiu logistic performant pentru servicii rapide catre clientii nostri. Ne dorim sa oferim, in continuare, calitate si produse care transforma locuinta, ori sediul profesional, intr-un spatiu smart, sustenabil si eficient energetic", a mai precizat Dan Tudose.
O alta prioritate e-acumulatori.ro pentru 2022 este consolidarea prezentei online. "Compania isi desfasoara activitatea in spatiul online, deci se poate adresa potentialilor clienti oriunde s-ar afla acestia. Este un element esential in orice afacere. De altfel, 90% dintre activitatile companiei pot fi realizate in online, cu exceptia interventiilor, instalatiilor, constructia de case, in aer liber, cu protectiile de rigoare. Nu in ultimul rand, e-acumulatori.ro va continua sa fie alaturi de clienti, pe domeniile care includ siguranta, securitatea si scaderea costurilor. Clientii isi doresc predictibilitate, fie ca vorbim despre persoane fizice sau companii, iar compania si-a asumat inca de la inceput sprijinul permanent pentru comunitate", a conchis reprezentantul e-acumulatori.ro.
***
E-acumulatori.ro este un business de familie, inceput in 2002 si dezvoltat puternic din 2009. Astazi, din portofoliul companiei fac parte peste 30.000 de produse dedicate independentei energetice atat pentru consumatorii individuali, cat si pentru cei industriali.