RO EN
Coșul este gol

ARISTON: Din 26 septembrie se vor importa numai centrale termice in condensare

Incepand cu 26 septembrie 2015 intra in vigoare noile directive ErP Energy-related Products Directive), potrivit carora pe piata locala vor putea fi importate doar centrale termice in condensare, cele conventionale urmand a fi, astfel, eliminate treptat de la raft. Noile norme nu vor afecta, insa, utilizatorii care au deja montata o centrala termica si nici distribuitorii care au in stoc echipamente conventionale. "Incepand cu 26 septembrie 2015, pe piata europeana si, implicit, pe cea locala, intra in vigoare directivele cunoscute sub numele de ErP, referitoare la proiectarea ecologica a produselor, dar si normele privind etichetarea energetica. Am observat insa ca, in acest moment, utilizatorii si clientii de centrale termice din Romania nu sunt foarte bine informati cu privire la ce prevad acestea si, mai ales, ce beneficii aduc", a declarat Catalin Draguleanu, Country Manager al Ariston Thermo Romania, lider al pietei locale de profil. Noile normative se vor adresa echipamentelor utilizate pentru incalzire si pentru prepararea apei calde, respectiv centralelor termice pe baza de gaze naturale cu o putere de pana la 70 KW, boilerelor, dispozitivelor de micro-cogenerare, cazanelor de apa calda si pompelor de caldura. Totusi, cel mai puternic impact va fi resimtit la nivelul pietei de centrale termice.
Potrivit unui studiu efectuat de International Energy Agency (IEA), sistemele de incalzire si cele pentru prepararea apei calde menajere reprezinta aproximativ 30% din consumul total de energie la nivel european, iar 85% din acesta revine sectorului rezidential.
De asemenea, s-a stabilit ca proiectarea ecologica a produselor si promovarea catre utilizatori a tehnologiilor cu eficienta ridicata, va determina, pana in 2020, o economie anuala totala echivalenta cu 56 de milioane de tone de petrol, ceea ce este ca si cum toate sistemele de incalzire si de preparare a apei calde menajere ale doua tari la fel de mari ca Italia n-ar mai functiona. Aceste valori corespund unei reduceri de 130 milioane de tone a emisiilor de dioxid de carbon.
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter