ING Bank Romania sustine cu finantari de peste 32 milioane de lei dezvoltarea grupului Adrem, una dintre cele mai mari afaceri antreprenoriale care furnizeaza servicii si solutii pentru sectorul energetic si industrial in Romania. Cu aceste fonduri, Adrem isi propune sa puna in actiune planurile de dezvoltare ale companiei, cu accent pe serviciile de eficienta energetica, jucand un rol important in tranzitia Romaniei spre un viitor mai sustenabil.
"Sustinem mediul antreprenorial romanesc si suntem incantati sa fim alaturi de grupul Adrem pentru materializarea planurilor lor de dezvoltare din perioada urmatoare. Cu o istorie de peste 30 de ani pe piata din Romania, Adrem a pornit la drum ca o afacere de familie, care a devenit o poveste de succes.
Digitalizarea si sustenabilitatea se afla in centrul strategiei ING, iar Adrem are un rol important in numeroase proiecte si programe de eficienta energetica, energie verde si mobilitate electrica. Avem valori comune, iar aceasta finantare a consolidat parteneriatul nostru strategic. Ne propunem sa le sprijinim, in continuare, eforturile pentru tranzitia catre un viitor mai sustenabil.” - Alexandrina Baluta, Manager Strategie Companii Medii, in divizia Business Banking, in cadrul ING Bank Romania.
Adrem este unul dintre cei mai mari furnizori din Romania de sisteme pentru retele inteligente, de la lucrari complexe de antreprenoriat general, sisteme de automatizare tip SCADA, la poiecte de eficienta energetica livrate la cheie, inclusiv instalarea de panouri fotovoltaice si constructia de statii de incarcare pentru masini electrice. Compania a incheiat anul 2023 cu o cifra de afaceri de aproximativ 280 milioane de lei, cu peste 50% mai mare fata de 2022.
"Adrem are o contributie majora in modernizarea industriei de energie din Romania si in tranzitia verde. Inca de la infiintare ne-am luat angajamentul fata de oameni si comunitatile in care operam sa contribuim la dezvoltarea tarii noastre prin proiecte de impact in plan economic, social si de mediu. In continuare, ne propunem sa ne implicam cat mai mult in aceasta revolutie tehnologica si sociala si sa devenim unul dintre principalii actori in tranzitia spre un viitor durabil. Ne bucuram ca in aceasta calatorie avem alaturi partenerul nostru de incredere ING care ne sustine pentru indeplinirea obiectivelor noastre comune.
Tranzitia energetica genereaza o multime de oportunitati atat pentru economie, cat si pentru populatie. Este de datoria noastra sa invatam sa traim mai sustenabil, sa economisim energie si resursele planetei pentru un mediu mai curat si primitor cu viitoarele generatii.”, spune Corneliu Bodea, CEO Adrem.
Grupul Adrem este format din trei companii: Adrem Invest, Adrem Engineering si Adrem Link. Adrem Invest ofera servicii si solutii complete pentru dezvoltarea si mentenanta retelelor de utilitati, Adrem Engineering sprijina digitalizarea infrastructurii energetice romanesti prin proiecte complexe de antreprenoriat general, iar Adrem Link implementeaza proiecte la cheie de energie verde si de eficienta energetica. Grupul are 1500 de angajati in toata tara, care asigura expertiza pentru planificarea, dezvoltarea si implementarea solutiilor la cheie, personalizate pe nevoile fiecarui client.
Tranzitia energetica spre un viitor mai sustenabil
In prezent, Romania se afla in mijlocul unei transformari energetice semnificative, evoluand de la dependenta de combustibilii fosili la energia din surse regenerabile. Aceasta tranzitie este esentiala, atat pentru a atinge obiectivele de combatere a schimbarilor climatice, de reducere a emisiilor de carbon, cat si de creare a unei economii durabile si armonioase cu mediul inconjurator si societatea noastra.
Una dintre cele mai populare optiuni de eficienta energetica valabile atat pentru consumatorii casnici, cat si pentru cei non-rezidentiali este instalarea panourilor fotovoltaice. Acestea convertesc energia solara in energie electrica, ceea ce permite prosumatorilor sa produca si sa utilizeze propria energie, la costuri cat mai mici.
Solutiile oferite de Adrem se adreseaza atat mediilor industriale, comerciale si sectorului public, cat si micilor consumatori. Astfel, acestea se preteaza cladirilor de birouri, spatiilor comerciale, centrelor logistice, spatiilor industriale de productie, dar si cladirilor rezidentiale, atat celor colective, cat si celor individuale. Orice cladire poate deveni o sursa de energie verde ce poate fi folosita pentru iluminat, dar si pentru alimentarea cu energie a echipamentelor din interiorul si exteriorul cladirii, precum si a statiilor de incarcare a vehiculelor electrice. Totodata, energia poate fi stocata si utilizata ulterior, cand lumina solara este sub nivelul necesar.