RO EN
Coșul este gol

POIM: Finantari de 810 milioane de lei pentru continuarea lucrarilor la trei proiecte

Contractele pentru finantarea a trei proiecte majore de infrastructura au fost semnate, recent, valoarea totala a fondurilor alocate depasind 810 milioane de lei (fara TVA). Alocarile se realizeaza din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR), prin Programul Operational Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020, lucrarile vizand continuarea celor trei proiecte, demarate in perioada anterioara de programare (2007-2013).
Cele trei proiecte de infrastructura ce au primit finantare includ faza a doua a lucrarilor de reabilitare a DN 76 (Deva - Oradea) si etapele secunde de executie a soselelor de centura ale oraselor Caracal si Targu Jiu.
Astfel, pentru reabilitarea DN 76 (Deva - Oradea) s-au alocat 590,9 milioane de lei (fara TVA), din care finantarea reprezinta 75%, respectiv 343,2 milioane de lei, urmand ca diferenta de 25% sa fie asigurata de la bugetul de stat. Perioada de implementare a proiectului este de 60 de luni (ianuarie 2016 - decembrie 2020), la care se adauga, daca este cazul, perioada de desfasurare a activitatilor proiectului inainte de semnarea contractului de finantare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor.
Contractul pentru constructia soselei ce centura a orasului Caracal (etapa a doua) are o valoare de 34,36 milioane de lei (fara TVA), din care finantarea prin FEDR (75%) ajunge la 21,53 milioane de lei, iar diferenta de 25% va proveni de la bugetul de stat. Perioada de implementare a proiectului este de 72 de luni (ianuarie 2014 - decembrie 2019), la care se adauga, daca este cazul, perioada de desfasurare a activitatilor proiectului inainte de semnarea contractului de finantare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor.
Cel de-al treilea proiect finantat include cea de-a doua faza a constructiei variantei ocolitoare a municipiului Targu Jiu, proiect in valoare totala de 184,76 milioane de lei (fara TVA). Valoarea finantarii prin FEDR este de 116,75 milioane de lei (75% din total), diferenta urmand a fi acoperita din fonduri bugetare. Perioada de implementare a proiectului este de 80 luni (ianuarie 2014 - septembrie 2020), la care se adauga, daca este cazul, perioada de desfasurare a activitatilor proiectului inainte de semnarea contractului de finantare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor.
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter