RO EN
Coșul este gol

PATRU echipe de consultanti vor sa supervizeze constructia DX Craiova-Pitesti, Lot. 1

Patru echipe de consultanti s-au inscris la licitatia pentru adjudecarea serviciilor de supervizare a executiei lucrarilor de constructie a drumului expres (DX) Craiova - Pitesti, Tronsonul 1 (relicitare). Valoarea estimata a contractului este cuprinsa intre 13,95 si 16,46 milioane de lei, iar durata de implementare a acestuia este prevazuta la 135 de luni, din care 15 luni supervizarea pentru etapa de executie a lucrarilor si 120 de luni supervizarea din perioada de garantie.
Potrivit informatiilor din Caietul de sarcini, Tronsonul 1 incepe din municipiul Craiova si se intinde pe o lungime de 17,7 km, pana la limita dintre judetele Dolj si Olt (km 0+000 - km 17+700) si include constructia a 10 pasaje, 5 viaducte si a doua noduri rutiere, la intersectia cu Centura Nord Craiova (km 0+000), respectiv Craiova Vest (km 1+400). De asemenea, la km 14+190 este prevazuta amenajarea unei parcari de scurta durata.
Cele 4 companii si asocieri care au depus oferte de participare la licitatie sunt:
  1. Septembrie Consulting;
  2. TPF Inginerie;
  3. Asocierea ACI International Invest (lider) - Infranova Solutii Tehnice in Constructii, avand ca subcontractanti si terti companiile Search Corporation si Irimat Cons;
  4. Asocierea Hill International Bucharest (lider) - Hill International NV, avand ca subcontractant compania Proiect Consulting.
Cele patru oferte se afla in etapa de evaluare financiara si tehnica, programata a se incheia la data de 15 ianuarie 2024, dupa care urmeaza deliberarea si atribuirea contractului. Oferta castigatoare va fi selectata pe criteriul celui mai bun raport calitate-pret, componenta financiara avand o pondere de 35%, iar cea tehnica de 65%, respectiv: experienta echipei de proiect (35%), metodologia de prestare a serviciilor (22%) si planificarea adecvata a resurselor tehnice si umane (8%).
Contractul de executie pentru finalizarea lucrarilor la primul lot al Drumului Expres Craiova-Pitesti a fost semnat in august 2023 cu compania de constructii Ozaltin, din Turcia, termenul de executie fiind de 18 luni. Lucrarile au fost reluate de la aproape 60%, stadiu ramas la rezilierea contractului cu Tirrena Scavi in decembrie 2022. 
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter