RO EN
Coșul este gol

Marin GRIGUTA, nou director general la Companiei Nationale de Investitii Rutiere

Inainte de a demisiona din functia de ministru al Transporturilor, Catalin Drula l-a numit pe Marin Griguta (foto) director general al noii Companii Nationale de Investitii Rutiere (CNIR), care se ocupa de gestionarea marilor proiecte de infrastructura. "L-am numit pe Marin Griguta in functia de director general al CNIR, companie ale carei baze s-au pus inca din 2016, dar care a ajuns sa fie operationalizata abia anul acesta. Atingem astfel un obiectiv inclus in programul de guvernare si bifam una dintre reformele prevazute in PNRR. Compania Nationala de Investitii Rutiere va livra marile proiecte de infrastructura ale Romaniei - autostrazi si drumuri expres. Va avea obiective clare si masurabile si va lucra pentru accelerarea acestora", a anuntat Catalin Drula.
Ministrul a spus despre Marin Griguta ca "este un expert in domeniul sau - inginer, are o experienta de peste trei decenii in managementul lucrarilor de infrastructura feroviara, rutiera si aeroportuara".
Potrivit informatiilor transmise, noul director al CNIR a lucrat pentru companii mari de profil din Germania si Qatar, dar a revenit in Romania si a acceptat provocarea fostului ministru al Transporturilor.
"Am cerut public profesionistilor din domeniu sa ni se alature. Am primit sute de CV-uri, am derulat zeci de interviuri pentru a selecta experti, manageri de proiect, ingineri si proiectanti, care sa se asigure ca marile proiecte de infrastructura ale tarii se desfasoara in bune conditii si la timp. (...) Prima misiune a directorului general este sa formeze in jurul sau o echipa de oameni competenti, sa structureze noua companie si sa o dezvolte pentru a livra mai rapid si mai eficient decat pana acum proiectele din Master Planul de Transport al Romaniei", a mai spus fostul ministru.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter