RO EN
Coșul este gol

Investitii de peste 50 milioane euro in modernizare infrastructura portuara Galati

Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI), in calitate de Autoritate de Management pentru Programul Transport 2021-2027, anunta semnarea contractului de finantare cu Port Bazinul Nou S.A., in calitate de beneficiar, pentru finalizarea etapei II a proiectului inceput in cadrul Programului Operational Infrastructura Mare 2014-2020.
Prin contractul de finantare nr. 16/01.02.2024, se asigura finalizarea lucrarilor de modernizare, extindere si dotare a platformei multimodale Galati la o capacitate de manipulare de 150.000 TEU/an.    
Astfel, lucrarile realizate de Port Bazinul Nou S.A. in cadrul acestui contract contribuie la:
  • modernizarea infrastructurii portuare in vederea manipularii unui volum crescut de marfa in acord cu potentialul existent;
  • cresterea accesibilitatii la porturile dunarene si pe sectoarele transfrontaliere;
  • identificarea si dezvoltarea unei retele de terminale intermodale moderne si competitive menite sa stimuleze transportul intermodal;
  • integrarea de echipamente moderne in conceptul terminalului, capabile sa manipuleze unitatile de incarcare intermodale pentru a permite furnizarea de servicii portuare de calitate.
Proiectul are in vedere investitii privind infrastructura de transport in sectorul naval (porturi maritime, cai navigabile interioare si porturi interioare) si este un proiect etapizat din perioada de finantare 2014-2020. De asemenea, prevede lucrari la structuri existente, intr-o zona industriala existenta, antropizata, cu scopul de a facilita cele trei moduri de transport: rutier, feroviar si fluvial.
Valoarea totala eligibila a contractului de finantare este de 229,9 milioane lei, din care co-finantarea FC reprezinta 114,9 milioane lei, iar contributia de la bugetul de stat in suma de 114,9 milioane lei.
Finantarea nerambursabila reprezinta ajutor de stat acordat in baza Deciziei Comisiei Europene nr. C(2023)4700/07.07.2023.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter