RO EN
Coșul este gol

CFR: Modernizarea Garii de Nord va costa aproximativ 125 milioane euro (etapa I)

Proiectul de modernizare a Garii de Nord (etapa I) are o valoare estimata la 631,5 milioane lei (circa 125 milioane euro), inclusiv TVA, din care lucrarile de constructii-montaj sunt evaluate la 451,8 milioane de lei, potrivit indicatorilor tehnico-economici ai investitiei. Proiectul de Hotarare a Guvernului privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investitii „Modernizarea/ consolidarea/ reabilitarea Statiei CF Gara de Nord Bucuresti – Faza 1”, lucrare de utilitate publica de interes national, se afla in consultare publica pe site-ul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii (MTI) pana la data de 12 decembrie 2022.
Conform indicatorilor principali ai proiectului, prima etapa a lucrarilor se va desfasura pe o perioada de 46 de luni. In aceasta faza, vor fi realizate lucrari de consolidare a structurii de rezistenta, precum si de modernizare a fatadelor, instalatiilor, acoperisului si finisajelor spatiilor publice din zona imobilelor Corp A (cladirile de pe Bd. Dinicu Golescu), Corp B (central, coloane, casele de bilete cls. 1) si Corp C (casele de bilete cls. 2, Calea Grivitei).
In etapa a doua sunt prevazute lucrari de reabilitare a liniilor, peroanelor copertinelor si instalatiilor aferente, iar in a treia faza, si ultima, va fo construit un corp nou de cladire, cu o suprafata de 34.000 mp, si o parcare de 13.300 mp.
Compania CFR Infrastructura, care va gestiona implementarea proiectului, a anuntat inca din octombrie 2022 ca a obtinut toate avizele necesare derularii proiectului. Studiul de Fezabilitate a fost elaborat de Consis Proiect. 
Ansamblul Gara de Nord este inclus pe lista monumentelor istorice.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter