RO EN
Coșul este gol

BUZAU: Proiect de 350 milioane de euro pentru dezvoltarea retelelor de apa

Fonduri de aproximativ 347,5 milioane de euro vor fi disponibile pentru extinderea si reabilitarea retelelor de alimentare cu apa si canalizare din judetul Buzau. Contractul de finantare a fost semnat in aceasta dimineata, la sediul Ministerului Fondurilor Europene (MFE), suma fiind alocata prin Programul Operational Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020. Din suma totala alocata, 143,1 milioane de euro se vor utiliza pentru investitii in infrastructura de apa potabila si 204,4 milioane de euro pentru canalizare.
Prin implementarea proiectului se urmareste cresterea nivelului de colectare si epurare a apelor uzate urbane, precum si a gradului de asigurare a alimentarii cu apa potabila a populatiei.
Pe segmentul de alimentare cu apa, lucrarile includ realizarea a 57 de noi surse de apa si reabilitarea altor 4, crearea a 103 km de retea de aductiune noua si reabilitarea pe alti 17 km, constructia a 18 statii de clorinare, realizarea a doua statii de tratare a apei (la Voetin si Grebanu) si reabilitarea altor trei (Jgheab - Manzalesti, Valea Ramnicului si Chiojdu, punerea in functiune a 45 de noi statii de pompare si reabilitarea altor doua, executia a 15 rezervoare de inmagazinare a apei si modernizarea altor 9, dezvoltarea a 143 km de retea de distributie a apei potabile si reabilitarea altor 89 km, precum si realizarea a 4 km de conducte de descarcare in emisar/ evacuare apa spalare.
Pe segmentul de infrastructura aferenta sistemelor de apa uzata, se vor construi 436 km de retele noi de canalizare si se vor reabilita alti 5 km, se vor construi 82 km de conducte noi de refulare si 16 km de colectoare, vor fi construite 169 de statii de pompare a apei uzate si alte trei vor fi reabilitate. De asemenea, vor fi construite patru statii de epurare a apelor uzate care deservesc aglomerari sub 10.000 de locuitori, la Puiesti, Coltu Pietrii, Beceni (extindere) si Cislau (extindere). Va mai fi realizat un bazin de retentie in Ramnicu Sarat, dar si o instalatie de uscare si carbonificare a namolului deshidratat in Buzau.
 
Romair Consulting a pregatit aplicatia de finantare
Romair Consulting, in calitate de lider de asociere si consultant, a pregatit aplicatia de finantare aferenta proiectului. "Eforturile depuse de echipa de ingineri a companiei pe o perioada de 3 ani, timp in care au fost pregatite toate documentele suport ale aplicatiei (studii topografice/ geotehnice/ hidrogeologice preliminare si definitive/ de tratabilitate, expertize lucrari edilitare si de structuri, studii privind calitatea apei potabile si a apei uzate, analiza cost beneficiu, analiza institutionala, strategia de gestionare namol, evaluarea impactului asupra mediului, studiu de modelare hidraulica, strategie de achizitii, elaborarea Studiului de Fezabilitate si a documentatiilor pentru obtinerea avizelor, acordurilor etc.) au fost duse la bun sfarsit. Ne bucuram sa vedem ca cea mai importanta si complexa activitate a proiectului a fost finalizata cu succes, prin semnarea contractului de finantare si suntem pregatiti pentru finalizarea celorlalte activitati aferente acestui proiect", precizeaza reprezentantii Romair Consulting.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter