RO EN
Coșul este gol

BERD finanteaza cu 12,5 milioane de euro proiectul de alimentare cu apa din Arges

Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a acordat companiei Apa Canal 2000 SA - Pitesti un imprumut de 12,5 milioane de euro pentru implementarea proiectelor de modernizare si extindere a retelelor de alimentare cu apa si canalizare din judetul Arges. Creditul va fi acordat in doua transe, urmand a fi folosit pentru co-finantarea lucrarilor incluse in proiectul de investitii in valoare totala de 161,8 milioane de euro implementat de operatorul regional prin POIM 2014-2020.
"Proiectul de investitii vizeaza extinderea si reabilitarea retelelor de alimentare cu apa, de canalizare si a statiilor de tratare a apei de pe intregul teritoriu al judetului Arges, cu focus pe comunitatile mici, cu sub 10.000 de locuitori. Mai mult de 2.000 de rezidenti vor avea acces la retele utilitare pentru prima data. Compania de apa urmareste, prin implementarea acestui proiect, inclusiv reducerea cu 5,2 milioane de metri cubi pe an a pierderilor de apa, precum si tratarea unui volum suplimentar de circa un milion de metri cubi pe an de apa uzata", se arata intr-un comunicat BERD.
Pana in prezent, BERD a acordat imprumuturi totale de 330 milioane de euro catre 24 de operatori de servicii de apa si canalizare din Romania si a mobilizat fonduri UE de peste doua miliarde euro, in vederea imbunatatirii infrastructurii utilitare nationale. Banca este unul dintre cei mai mari investitori institutionali in Romania, cu investitii cumulate de peste 8,3 miliarde euro.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter